14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Rusia extinde restricţiile la exporturile de cereale şi asupra navelor traderului...

Reuters: Rusia extinde restricţiile la exporturile de cereale şi asupra navelor traderului Aston

Autorităţile ruse au oprit exporturile de cereale pentru anumite nave aparţinând firmei Aston, unul din cei mai mari traderi locali de cereale, extinzând verificările de calitate care au limitat deja exporturile altui mare trader, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

În calitate de cel mai mare exportator mondial de grâu, orice perturbare la adresa livrărilor ruseşti poate împinge în sus preţurile globale.

Potrivit surselor citate de Reuters, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselkhoznadzor) nu a furnizat certificate fitosanitare pentru unele din navele companiei Aston. Una din surse a precizat că două nave aparţinând Aston nu au primit aprobările necesare pentru a pleca din port.

Conform datelor citate de cotidianul financiar rus Kommersant, Aston a exportat peste 2,7 milioane de tone de cereale în prima jumătate a anului agricol 2023/24, fiind vorba de al treilea mare volum al exporturilor după firmele Grain Gates şi TD RIF.

La finele lunii martie, Rosselkhoznadzor a informat că a înregistrat o înmulţire a numărului de plângeri venite de la ţările importatoare, cu privire la nerespectarea de către cerealele ruseşti a normelor de carantină, inclusiv pentru livrările efectuate de firma TD RIF.

Proprietarul TD RIF, Petr Khodykin, a declarat săptămâna trecută că navele încărcate cu cereale ale firmei nu au putut pleca din port, estimând volumul total al livrărilor îngheţate la 400.000 de tone.

Recent, Rosselkhoznadzor a avansat o serie de propuneri care vizează înăsprirea controalelor privind condiţiile fitosanitare ale cerealelor destinate exportului.

În acest sezon, Rusia se aşteaptă să exporte o cantitate record de 65 de milioane de tone de cereale, pe fondul recoltelor dar şi stocurilor consistente.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului...
‹ adv ›

Investiții de 21 mln de euro pentru producerea de energie din biogaz pe bază de gunoi de grajd 

Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd,...

Situaţia sectorului agricol, în analiză cu principalele partide politice europene

Viziunea grupurilor politice europene asupra situaţiei curente a sectorului agricol a fost discutată, în perioada 17-19 aprilie, la Bruxelles,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole