9.3 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Rusia extinde restricţiile la exporturile de cereale şi asupra navelor traderului...

Reuters: Rusia extinde restricţiile la exporturile de cereale şi asupra navelor traderului Aston

Autorităţile ruse au oprit exporturile de cereale pentru anumite nave aparţinând firmei Aston, unul din cei mai mari traderi locali de cereale, extinzând verificările de calitate care au limitat deja exporturile altui mare trader, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

În calitate de cel mai mare exportator mondial de grâu, orice perturbare la adresa livrărilor ruseşti poate împinge în sus preţurile globale.

Potrivit surselor citate de Reuters, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselkhoznadzor) nu a furnizat certificate fitosanitare pentru unele din navele companiei Aston. Una din surse a precizat că două nave aparţinând Aston nu au primit aprobările necesare pentru a pleca din port.

Conform datelor citate de cotidianul financiar rus Kommersant, Aston a exportat peste 2,7 milioane de tone de cereale în prima jumătate a anului agricol 2023/24, fiind vorba de al treilea mare volum al exporturilor după firmele Grain Gates şi TD RIF.

La finele lunii martie, Rosselkhoznadzor a informat că a înregistrat o înmulţire a numărului de plângeri venite de la ţările importatoare, cu privire la nerespectarea de către cerealele ruseşti a normelor de carantină, inclusiv pentru livrările efectuate de firma TD RIF.

Proprietarul TD RIF, Petr Khodykin, a declarat săptămâna trecută că navele încărcate cu cereale ale firmei nu au putut pleca din port, estimând volumul total al livrărilor îngheţate la 400.000 de tone.

Recent, Rosselkhoznadzor a avansat o serie de propuneri care vizează înăsprirea controalelor privind condiţiile fitosanitare ale cerealelor destinate exportului.

În acest sezon, Rusia se aşteaptă să exporte o cantitate record de 65 de milioane de tone de cereale, pe fondul recoltelor dar şi stocurilor consistente.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cum îngrijim closca pe ouă pentru a obține pui sănătoși

Primăvara este anotimpul când, cel mai frecvent, găina se...
‹ adv ›

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în vigoare vă prezentăm o sinteză a aspectelor privind normele (condiţiile,...

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole