26.8 C
București
duminică, 14 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Exporturile de citrice ale Africii de Sud ar urma să crească...

Reuters: Exporturile de citrice ale Africii de Sud ar urma să crească în acest an

Africa de Sud se aşteaptă la creşterea exporturilor de citrice în acest an, pe măsură ce arborii tineri vor începe să dea roade, ceea ce va ajuta la diminuarea impactului problemelor cu infrastructura şi al costurilor mai mari cu inputurile, a estimat marţi Asociaţia naţională a cultivatorilor de citrice, transmite Reuters.

Al doilea mare exportator de citrice, după Spania, se confruntă cu o criză de electricitate provocată de frecventele întreruperi în furnizarea de electricitate, din cauza termocentralelor pe cărbune vechi.

La acestea se adaugă şi ineficienţele apărute în transportul feroviar de marfă şi operaţiunile portuare, din cauza lipsei investiţiilor ce ar trebui făcute de firma de logistică Transnet, companie de stat, care creează frustrări în rândul exportatorilor sud-africani de materii prime.

Cu toate acestea, Asociaţia cultivatorilor de citrice din Africa de Sud (CGA) se aşteaptă la o creştere de 12% a exporturilor de portocale, până la 58 de milioane de cutii, şi la un avans de 14% al exporturilor de grapefruit, până la 16,7 milioane de cutii, graţie în principal livrărilor spre China.

În paralel, însă, Africa de Sud, care anul trecut a livrat un număr total de 165,1 milioane de cutii de citrice, se confruntă şi cu provocările care au legătură cu normele Uniunii Europene, care cer tratamentul la rece al citricelor înainte de export, pentru a combate diferiţi dăunători, precum molia citricelor (FCM) şi o ciupercă ce provoacă pete negre pe coaja citricelor.

CGA presează Guvernul sud-african să ceară înfiinţarea unui grup independent de experţi care să se pronunţe asupra primei plângeri formulate la Organizaţia Mondială a Comerţului în anul 2022, împotriva măsurilor cerute de UE pentru combaterea moliei citricelor (FCM). De asemenea, CGA a cerut Guvernului sud-african să demareze o altă plângere la OMC împotriva reglementărilor Uniunii Europene privind o ciupercă ce provoacă pete negre pe coaja citricelor. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Reguli noi pentru tractoriștii care circulă pe drumurile publice

Tractoriștii care conduc utilaje agricole și silvice care circulă pe drumuri publice sunt obligați să aibă în dotare un...

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul în care se aflau a fost cuprins de un incendiu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole