10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCE invită fermierii să participe la sondajul online privind simplificarea şi reducerea...

CE invită fermierii să participe la sondajul online privind simplificarea şi reducerea sarcinii administrative

Comisia Europeană a lansat joi, după cum a anunţat în propunerile sale de reducere a sarcinii care le revine fermierilor, un sondaj online pentru a colecta în mod direct opiniile fermierilor din UE, informează un comunicat al Executivului comunitar.

Sondajul este deschis în perioada 7 martie – 8 aprilie şi va pune întrebări scurte, disponibile în toate limbile UE, cum ar fi: Cât timp se petrece în fiecare an pentru îndeplinirea sarcinilor administrative legate de aplicarea ajutorului şi de obligaţiile de raportare?

Utilizează acestea dispozitive mobile pentru a furniza fotografii cu etichetare geografică? Cum evaluează acestea complexitatea diferitelor proceduri şi norme aplicabile în ferme? Au utilizat acestea ajutor extern pentru a pregăti cererea de ajutor PAC în 2023? Răspunsurile furnizate de fermieri vor oferi un feedback valoros pentru a înţelege principalele surse de îngrijorare ale acestora.

Sondajul va contribui la identificarea surselor de sarcină administrativă şi de complexitate care decurg din normele PAC, precum şi din alte norme pentru alimentaţie şi agricultură, atât în ceea ce priveşte aplicarea acestora la nivel naţional, cât şi în ceea ce priveşte obligaţiile de înregistrare şi raportare legate de acestea.

Rezultatele preliminare vor fi deja prezentate până la jumătatea lunii aprilie. În paralel, vor fi organizate interviuri cu organizaţiile de fermieri pentru a completa imaginea.

Acest sondaj va oferi, până în vară, o imagine mai clară a principalelor obstacole administrative percepute şi cu care se confruntă fermierii.

Rezultatele sale vor fi incluse într-o analiză mai detaliată care urmează să fie publicată în toamna anului 2024, cu scopul de a clarifica sursele de complexitate pentru fermieri: Nivelul UE, nivelul naţional, PAC şi alte cerinţe şi politici.

De la începutul anului, Comisia a oferit acţiuni rapide şi concrete pentru a reduce presiunea resimţită în prezent de fermierii din UE. La 12 februarie, Comisia a adoptat derogarea parţială de la normele privind terenurile lăsate în pârloagă (GAEC 8) solicitată de fermieri şi de multe state membre.

Înaintea Consiliului miniştrilor agriculturii din 26 februarie, Comisia a transmis preşedinţiei belgiene o serie de acţiuni pe termen scurt şi mediu ca bază pentru discuţiile şi acţiunile comune cu ţările UE.

Sondajul de astăzi s-a numărat printre acţiunile pe termen scurt anunţate, alături de simplificarea anumitor controale şi de clarificarea conceptului de forţă majoră şi de circumstanţe excepţionale. Au avut deja loc discuţii cu statele membre cu privire la aceste ultime două puncte.

Până la jumătatea lunii martie, Comisia va prezenta propuneri suplimentare privind acţiunile pe termen mediu care urmează să fie întreprinse, precum şi acţiuni de îmbunătăţire a poziţiei fermierilor în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă...
‹ adv ›

Situaţia sectorului agricol, în analiză cu principalele partide politice europene

Viziunea grupurilor politice europene asupra situaţiei curente a sectorului agricol a fost discutată, în perioada 17-19 aprilie, la Bruxelles,...

CE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului energiei solare din Europa prin promovarea semnării unei Carte europene...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole