11.8 C
București
miercuri, 10 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvernul rus confirmă interzicerea exporturilor de benzină timp de şase luni, începând...

Guvernul rus confirmă interzicerea exporturilor de benzină timp de şase luni, începând de vineri

Guvernul de la Moscova a confirmat, joi, că va interzice, timp de şase luni, exporturile de benzină, începând de la 1 martie, pentru a „stabiliza” preţurile la pompă pe piaţa internă, înainte de alegerile prezidenţiale de luna viitoare, informează Reuters şi AFP.

„Începând cu 1 martie, Guvernul introduce o interdicţie temporară cu privire la exporturile de benzină. Decizia vizează menţinerea unei situaţii stabile pe piaţa carburanţilor în perioada de creştere crescută asociată cu lucrările agricole de primăvară, sezonul sărbătorilor şi reparaţiilor programate la rafinării”, a informat Guvernul de la Moscova pe canalul său oficial de pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice – Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan – au fost exceptate.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economică Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Asociaţia Europeană de Apicultură vrea să crească conştientizarea beneficiilor mierii în rândul europarlamentarilor

Asociaţia Europeană de Apicultură (European Beekeeping Association - EBA)...
‹ adv ›

Transelectrica a semnat contractul pentru investiţii în eficientizarea şi modernizarea reţelei electrice de transport

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a semnat marţi contractul de finanţare în valoare de 56,2 milioane...

CE a lansat apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană a lansat, marţi, un apel la candidaturi pentru înfiinţarea Observatorului lanţului agroalimentar al UE, informează un comunicat...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole