13.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina cere Poloniei să ia măsuri împotriva celor care aruncă cerealele ucrainene...

Ucraina cere Poloniei să ia măsuri împotriva celor care aruncă cerealele ucrainene din mijloacele de transport

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a cerut luni Poloniei să ia măsuri împotriva protestatarilor care aruncă cerealele din mijloacele de transport cerealele provenite din Ucraina, informează Reuters.

La sfârşitul săptămânii trecute, într-o gară din Polonia au fost distruse circa 160 de tone de cereale ucrainene, în contextul unor proteste ample ale agricultorilor polonezi la frontieră.

Kubrakov a afirmat în reţeaua X că polonezii au acţionat cu „impunitate şi iresponsabilitate”, iar vinovaţii trebuie „găsiţi, neutralizaţi şi pedepsiţi”.

„Două state europene prietene şi civilizate sunt interesate de asta”, a adăugat el.

Fermierii polonezi care protestează împotriva concurenţei ucrainene, pe care o consideră neloială, precum şi a reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene au blocat luna aceasta puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi mai multe şosele şi au aruncat intenţionat din vagoane produsele agricole ucrainene.

Nu este prima dată când la frontiera polono-ucraineană au loc astfel de incidente, remarcă agenţia citată.

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că pentru ţara sa este important să aibă în continuare relaţii strânse cu Polonia, însă Kievul este gata să protejeze activităţile economice afectate de blocajele la frontieră din partea protestatarilor polonezi.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui și romanii sa facă precum polonezii pentru a ne protejam agricultorii noștri!Zelenschi sa i-si vadă de ai lui nu sa pună bete în roate altora!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele specifice până pe 6 mai

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis pentru perioada...
‹ adv ›

AgroMeteo: Seceta pedologică se menţine pe suprafeţe agricole extinse din Moldova, Dobrogea şi Oltenia

Secetă pedologică moderată şi puternică se înregistrează în cultura grâului de toamnă pe suprafeţe extinse din Moldova, Dobrogea şi...

Guvernul francez anunţă noi măsuri pentru a rezolva criza din sectorul agricol

Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa că va încheia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole