12.5 C
București
vineri, 5 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUSV Iași anunță câte burse vor fi atribuite studenților și valoarea acestora

USV Iași anunță câte burse vor fi atribuite studenților și valoarea acestora

Aproape 43 la sută dintre studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) vor primi bruse datorită notelor obținute după susținerea examenelor din prima sesiune a acestui an universitar.

Mai mult decât atât, valoarea burselor va fi mai mare, cuantumul alocat pentru tinerii care studiază în domeniul ingineriei fiind mărit de către Ministerul Educației. Astfel, cea mai mică bursă de performanță va avea valoarea de 1050 lei, iar cea mai mare 1500 lei lunar. 

 „Datorită rezultatelor obținute în semestrul I din anul universitar 2023-2024, la USV Iași vor fi atribuite peste 1300 burse, ceea ce reprezintă 42,5 la sută din totalul studenților bugetați. 

Mai putem afirma că bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale, de campus și cele pentru activități artistice sau sportive pe care le alocăm studenților noștri sunt asigurate din venituri de la buget și venituri proprii realizate de Universitate.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, vor intra în conturile studenților și bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activitățile sociale. 

Trebuie menționat că USV Iași mai acordă burse, din venituri proprii și pentru studenții de altă cetățenie, de la studii de licență și master, bursieri ai statului român.

Mai precizăm faptul că, la USV Iași, bursa socială are o valoare de 900 lei, bursele de performanță IV, III și II au valori de 1050 lei, 1150 lei respectiv 1275 lei, iar valoarea bursei de performanță academică I este de 1500 lei.

Bursele din venituri proprii au valoarea de 900 lei, la fel ca  bursele pentru performanțe sportive, cultural artistice sau de campus

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

USV Iași organizează Conferința Internațională: Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în...
‹ adv ›

Pericle Mihai Sălceanu, tânăr fermier: Lipsa forței de muncă ne impune tehnologizarea

Pericle Mihai Sălceanu din localitatea Leoști, comuna Pădureni, județul Vaslui, muncește cu fratele și părinții într-o fermă mixtă, ce...

USV Iași: Peste 50 de preparate înscrise la concursul de produse tradiționale

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole