23.5 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAAC cere urgentarea plăților aflate în blocaj pentru ANT și ecoschema PD...

AAC cere urgentarea plăților aflate în blocaj pentru ANT și ecoschema PD 04

Cele patru organizații Membre ale AAC (Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF) au transmis astăzi, joi – 15 februarie, către Premierul Marcel Ciolacu și miniștrii Marcel Boloș (Finanțe) și Florin Barbu (Agricultură), o adresă prin care reiterează solicitarea de demarare a achitării unor subvenții APIA care sunt încă blocate la plată.

Adresa a fost transmisă și în atenția directorului general al APIA, Ionuț Lupu. 

„Stimate Domnule Premier Marcel Ciolacu, Stimate Domnule Ministru Marcel Boloș, Stimate Domnule Ministru Florin Barbu, semnalăm, la acest moment, un blocaj în plata subvențiilor APIA pentru o serie de scheme importante, astfel că vă solicităm să dispuneți și întreprindeți toate măsurile necesare pentru:

1. Aprobarea în această săptămână a Hotărârilor de Guvern pentru alocarea sumelor necesare  și plata Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal și zootehnie (bovine, ovine, caprine și bubaline), astfel încât plățile să poată fi demarate de săptămâna viitoare. 

2. Demararea de urgență a plăților pentru ecoschema PD 04 – Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, începând cel târziu de săptămâna viitoare.

Stimate Domnule Director General al APIA, vă rugăm să întreprindeți toate demersurile în vederea finalizării softului și operaționalizarea IPA pentru a se putea efectua plățile de mai sus și urgentarea demersurilor pentru eliberarea adeverințelor APIA începând cu lansarea sesiunii de depunere cereri APIA, respectiv 1 martie 2024.

Reamintim că ponderea majoritară a acestor sume va fi decontată de Comisia Europeană și că sunt multe aspecte administrative care prin simplificare, urgentare și debirocratizare pot veni în sprijinul producătorilor agricoli”, se arată în adresa AAC. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AAC anunță că în lipsa unor soluții concrete din partea MADR, vor solicita autorizarea protestelor în fiecare județ

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, prin organizațiile componente (Federația...
‹ adv ›

Alianţa pentru Agricultură solicită acordarea de urgenţă a creditelor agricole cu dobândă subvenţionată

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare solicită ministrului Agriculturii, Florin Barbu, acordarea în regim de urgenţă a creditelor agricole cu...

AAC: În condiţii legale clare, noile tehnici genomice ar putea reprezenta o oportunitate pentru fermierii români

Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare (AAC) nu se opune progresului tehnologic dar consideră că există o serie de chestiuni...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole