8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReglementări privind combaterea ambroziei

Reglementări privind combaterea ambroziei

MADR a publicat în transparență instituțională un proiect de act normativ ce vizează reglementarea mai multor aspecte în ceea ce privește combaterea ambroziei.

Principalele prevederi se referă la:

  • posibilitatea ca proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole să solicite autorităților administrației publice locale să efectueze lucrările de combatere, contra cost.
  • posibilitatea ca autoritățile administrației publice locale să efectueze aceste lucrări acolo unde proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole nu au fãcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma Avertismentului emis de autoritățile locale, în bază de ordonanță președințială autorizată de instanța judecătorească competentă.
  • inserarea a două noi anexe, înlocuindu-se somația cu notificarea și avertismentul.

Aceste măsuri au ca scop diminuarea focarelor infestate cu buruiana Ambrosia artemisiifolia, a cantității de polen eliberată în atmosferă și, implicit, o scădere a numărului de persoane cu rinite alergice. Mai multe detalii gasiti aici.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc – MADR anunță suportul pentru 2024

Programul Tomata și Programul usturoiul românesc continuă și în...
‹ adv ›

MADR a aprobat cuantumurile unitare ale plăților directe aferente cererilor de plată depuse în anul 2023

Ministrul Florin Barbu a semnat, în data de 22 februarie 2024, Ordinul pentru aprobarea cuantumului unitar al plăților directe...

MADR: Plafoane de peste 88 de mln de euro alocate ANT în sectorul vegetal

În ședința Guvernului din data de 16 februarie 2024 a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole