27.9 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Fonduri epuizate pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine și păsări de...

AFIR: Fonduri epuizate pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine și păsări de curte

AFIR anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, finanțate prin intervenția DR-22, dar și pentru componentele bovine, ovine-caprine și păsări de curte din cadrul intervenției DR-20 Investiții în sectorul zootehnic ale PS PAC 2027.

De la data lansării sesiunii în 20 decembrie 2023 și până la epuizarea fondurilor alocate, 5 februarie 2024, procesatorii au depus prin DR-22, pe site-ul www.afir.ro, 428 cereri de finanțare care însumează 1,13 miliarde de euro, procentul depunerilor fiind de 538% din alocarea stabilită, așadar un interes deosebit de mare pentru acest segment de investiții.

De asemenea, în perioada 20 decembrie 2023 – 5 februarie 2024, AFIR a primit on-line pe www.afir.ro 299 de solicitări de finanțare pentru investiții în sectorul bovine (inclusiv bubaline) din cadrul DR-20.

Valoare cererilor de finanțare depuse este de 241,9 milioane de euro iar procentul de depunere a ajuns la 359% din bugetul alocat.

​În cadrul componentei ovine-caprine a intervenției DR-20, fermierii au depus on-line 40 de cereri de finanțare în valoare totală de peste 32 milioane de euro, procentul depunerilor ajungând la 204% din fondurile alocate pentru acest sector.

​S-au epuizat fondurile alocate din cadrul intervenției DR-20 și pentru componenta păsări de curte (altele decât găini ouătoare) și alte animale de fermă, inclusiv albine.

Astfel, în perioada 20 decembrie 2023 – 5 februarie 2024, s-au depus 43 solicitări de finanțare în valoare de 72,7 milioane de euro și astfel pragul de depunere atins a fost de 324% din alocare.

Se mai pot depune cereri de finanțare până la data închiderii sesiunii (30 aprilie 2024) sau până la epuizarea fondurilor pentru DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic, componenta sector suine, unde s-au solicitat 26% din fondurile totale alocate componentei, precum și pentru componenta găini ouătoare (modernizare pentru trecerea de la baterii îmbunătățite la sisteme alternative de creștere) pentru care s-au depus deja solicitări de 36,5% din alocare.

Vezi aici ultimele știri AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole