26.8 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEFE: Fermierii greci continuă protestele, cu blocarea drumurilor

EFE: Fermierii greci continuă protestele, cu blocarea drumurilor

Agricultorii din Grecia au continuat luni protestele, cu mobilizare la nivelul întregii ţări, au consolidat blocajele rutiere la nivel regional şi au organizat mitinguri cu tractoare, cerând Guvernului conservator condus de premierul Kyriakos Mitsotakis să le îndeplinească cerinţele, relatează agenţia EFE.

Blocajele de pe drumurile regionale din nordul ţării au fost consolidate cu mai multe vehicule, pe parcursul zilei, în timp ce asociaţiile de fermieri din Grecia Centrală analizează posibilitatea de a crea blocaje în puncte din principala autostradă din zonă, informează cotidianul elen Efsyn.

Totodată, agricultorii din apropierea Salonicului, al doilea oraş ca mărime din Grecia, au încercat luni dimineaţa să intre cu zeci de tractoare în centrul oraşului cu 1,5 milioane de locuitori, însă au fost împiedicaţi de Poliţie.

Fermierii, care protestează de aproape două săptămâni, cer revizuirea Politicii Agricole Comune a UE (PAC), care, spun ei, le-a redus considerabil veniturile, şi compensaţii pentru pierderile de profit suferite din cauza preţurilor ridicate ale produselor necesare pentru culturi.

În plus, una dintre principalele revendicări este să se acorde urgent indemnizaţiile pentru inundaţiile din Grecia centrală, unde se află cele mai multe terenuri cultivate.

Deşi Guvernul a anunţat săptămâna trecută creşterea de la 2.000 de euro la maximum 10.000 de euro a ajutoarelor pentru fiecare producător din zonele afectate, precum şi alte ajutoare destinate agricultorilor şi crescătorilor de animale din toată ţara, asociaţiile consideră că măsurile sunt „insuficiente”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Pavlos Marinakis, a spus însă luni că „nu se iau în calcul alte măsuri adiţionale”, deoarece „resursele la dispoziţia Guvernului nu sunt inepuizabile”.
 

Marţi, va avea loc în oraşul Larisa (centru) o reuniune a organizaţiilor profesionale din toată ţara, în urma căreia, potrivit presei locale, este de aşteptat ca fermierii să decidă intensificarea protestelor. 

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

„Rapsodia” – tomata tricoloră obţinută de cercetătorii BRGV

Banca de Resurse Vegetale Genetice (BRGV) este în curs...
‹ adv ›

Sibiu: Incendiu la o şură din cauza fulgerului; au ars 5.000 de tone de fân

Pompierii militari au intervenit, marţi după-amiază, în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu la o şură cu fân care...

Stresul termic la viței – cum reducem efectele căldurii vara

După cum am promis, continuăm să studiem și să facem cunoștință cu problemele creșterii corecte a tineretului de reproducție,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole