26 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii germani, cu circa 1000 de tractoare, au blocat accesul la aeroportul...

Fermierii germani, cu circa 1000 de tractoare, au blocat accesul la aeroportul din Frankfurt

Fermierii germani, care se opun eliminării facilităţilor fiscale pentru motorina folosită în agricultură, au organizat sâmbătă un protest perturbând cu tractoarele accesul la aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi unul din cele mai mari din Europa, a anunţat poliţia locală, transmite AFP.

„Traficul este perturbat în jurul aeroportului. Persoanele care vor să ajungă la aeroport sunt rugate să utilizeze mijloacele de transport în comun”, a precizat poliţia din Frankfurt într-un mesaj pe reţeaua socială X (ex-Twitter).

Pe aceiaşi reţea socială, mai mulţi utilizatori au postat mesaje video cu „concerte de claxoane” ale fermierilor care protestau în jurul aeroportului din Frankfurt.

Poliţia nu a precizat câte tractoare au blocat parţial accesul pe aeroportul din Frankfurt, însă, potrivit tabloidului Bild, ar fi vorba de aproximativ o mie de tractoare.

Pe pagina sa de Internet, operatorul aeroportului din Frankfurt îi sfătuieşte pe pasageri să îşi ia o rezervă mai mare de timp pentru a ajunge la aeroport. Zborurile de pe aeroportul din Frankfurt nu sunt perturbate.

Renumită pentru calitatea dialogului social, Germania a cunoscut în ultimele luni o multiplicare a grevelor, în contextul degradării puterii de cumpărare din cauza inflaţiei.

La mobilizarea de amploare a fermierilor se adaugă alte proteste, care fragilizează coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul social-democrat Olaf Scholz.

Mai multe aeroporturi din Germania au fost paralizate joi de o grevă a personalului de securitate, care a dorit să facă presiuni în cadrul negocierilor colective la nivel de ramură.

În paralel, sindicatul piloţilor de la Discover, o filială a grupului aerian german Lufthansa, a făcut apel pentru o nouă grevă de 48 de ore, începând de duminică.

Piloţii cer în special introducerea unei grile salariale şi reglementări cu privire la zboruri şi timpii de odihnă.

Aceasta după ce, săptămâna trecută, Germania a fost lovită de o grevă de mai multe zile a mecanicilor de locomotivă de la operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Balonarea la miei și iezi – cauze, tratament și prevenire

Balonarea la miei și iezi sau Enterotoxemia anaerobă este...
‹ adv ›

Investiţii în exploataţii agricole – Solicitările de finanţare se pot depune începând de marţi, 25 iunie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) lansează sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru achiziţii simple de utilaje...

ADAMA: 10 ani de existență a brandului la nivel global și unul dintre cele mai diversificate portofolii de substanțe active din lume

ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole