17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUniversitatea de Ştiinţele Vieţii Iași va avea propria centrală fotovoltaică

Universitatea de Ştiinţele Vieţii Iași va avea propria centrală fotovoltaică

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) anunţă că va avea propria centrală fotovoltaică, în urma unor investiţii făcute în capacităţi noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Instituţia de învăţământ superior a depus spre finanţare la Ministerul Energiei un proiect a cărui valoare depăşeşte patru milioane de lei. Investiţia de la USV Iaşi va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 4,86 milioane de lei, fiind solicitată prin apelul de proiecte intitulat „Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum”, derulat de Ministerul Energiei, din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Investiţia presupune instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 749 KW, format din 1.744 de panouri fotovoltaice, ce vor fi montate pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi.

Toate panourile vor fi amplasate pe clădirile instituţiei, atât pe cele de la sediul central, cât şi pe cele din campusul universitar, cantină şi din cadrul Fermei Didactice „V. Adamachi”.

Citește mai multe istorii ale tinerilor care au ales să urmeze studiile în agricultură pe acest link, iar pentru a afla mai multe despre oportunitățile Facultății de Agricultură USV Iași, accesează acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Studenți ai USV Iași vor participa la AGRONOMIADA 2024

Între 23 și 26 mai, studenți ai Universității de...
‹ adv ›

Ștefan Emanuel Covaliu, tânăr inginer agronom, a învățat să multiplice semințe la o multinațională în Noua Zeelandă

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași a ajuns în Noua...

USV Iași organizează ANIMAL FEST, la sfârșitul acestei săptămâni

Curs de prim ajutor pentru animalele de companie, parada raselor de câini, concursuri cu diverse teme, expoziție de păsări...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole