16.4 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUniversitatea de Ştiinţele Vieţii Iași va avea propria centrală fotovoltaică

Universitatea de Ştiinţele Vieţii Iași va avea propria centrală fotovoltaică

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) anunţă că va avea propria centrală fotovoltaică, în urma unor investiţii făcute în capacităţi noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

Instituţia de învăţământ superior a depus spre finanţare la Ministerul Energiei un proiect a cărui valoare depăşeşte patru milioane de lei. Investiţia de la USV Iaşi va fi utilizată în scopul producerii de energie regenerabilă prin conversia energiei solare în energie electrică pentru consumul propriu.

Valoarea totală a proiectului este de 4,86 milioane de lei, fiind solicitată prin apelul de proiecte intitulat „Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum”, derulat de Ministerul Energiei, din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM).

Investiţia presupune instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate de 749 KW, format din 1.744 de panouri fotovoltaice, ce vor fi montate pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi.

Toate panourile vor fi amplasate pe clădirile instituţiei, atât pe cele de la sediul central, cât şi pe cele din campusul universitar, cantină şi din cadrul Fermei Didactice „V. Adamachi”.

Citește mai multe istorii ale tinerilor care au ales să urmeze studiile în agricultură pe acest link, iar pentru a afla mai multe despre oportunitățile Facultății de Agricultură USV Iași, accesează acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole