8.4 C
București
marți, 20 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleA început construcția celei mai mari ferme verticale de interior din Riad,...

A început construcția celei mai mari ferme verticale de interior din Riad, Arabia Saudită

Cel mai mare proiect de agricultură verticală de interior din capitala Arabiei Saudite, Riad ar urma să prindă contur în acest an. Vertical Farms Company (VFCo) a inițiat construcția.

VFCo este o întreprindere mixtă între companiile agricole Mowreq Specialized Agriculture și YesHealth Group. Așa cum a fost raportat în decembrie 2022, aceasta a fost înființată pentru a dezvolta o rețea de ferme verticale interioare în întreaga Arabie Saudită.

Proiectul din Riad este prima fermă dezvoltată de VFCo. Proiectul va servi atât ca o fermă verticală comercială, cât și ca un centru experiențial. Facilitatea va include, de asemenea, spații de expoziție și de luat masa pentru vizitatori.

Designul clădirii este un efort comun al Mowreq și YesHealth, cu Mowreq supervizând construcția cu furnizorii locali Commitco și Darat, în timp ce YesHealth este responsabilă de construcția fermei verticale de 15 metri înălțime.

Ferma se va remarca prin suprafața considerabilă de cultivare de 20.000m², distribuită pe 19 straturi. Această structură este proiectată pentru a produce până la 2.200 kg de verdețuri și alte legume zilnic.

Produsele vor consta din verdețuri, legume crucifere, salate și culturi speciale, inclusiv flori comestibile.

Conform COO al YesHealth, Jesper Hansen, proiectul a fost coordonat cu atenție de echipele din Arabia Saudită și Taiwan. Sunt necesare trei luni pentru a instala echipamentul și două luni pentru a-l testa.

„Dacă totul merge conform planului, atunci vom recolta primele noastre culturi în toamnă.”

Faza de construcție a dezvoltării este așteptată să fie finalizată în iulie 2024, cu începerea operațiunilor agricole planificată pentru a doua jumătate a anului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Constanţa: Echipajul ucrainean al unei nave cu grâu, sosită în port, a intrat în grevă pentru neplata salariilor

Cinci cetăţeni ucraineni, membri ai echipajului navei fluviale Argo,...
‹ adv ›

MADR precizează că nu a eliberat anul acesta nicio licenţă de import pentru produse cu provenienţă din Ucraina

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nu a eliberat anul acesta nicio licenţă de import pentru produse cu provenienţă...

Şeful APIA a fost demis; ordinul a fost semnat de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole