16 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

HomepageAdvVectr Holdings achiziţionează Padova Agricultură şi Contara, ajungând la 27.000 de hectare...

Vectr Holdings achiziţionează Padova Agricultură şi Contara, ajungând la 27.000 de hectare de teren agricol

Vectr Holdings îşi consolidează poziţia de jucător cheie în agricultura românească prin achiziţia societăţilor Padova Agricultură şi Contara, prin intermediul Vectr Farm Brăila, ajungând astfel la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

„Angajată în operaţiuni agricole, distribuţie de maşini agricole, industria de fitness şi imobiliare în România, cu o cifră de afaceri anuală de peste 200 de milioane de euro, Vectr Holdings anunţă achiziţia cu succes a Padova Agricultura SRL şi Contara SRL prin intermediul Vectr Farm Brăila SRL.

Având în vedere expertiza extinsă şi bunele practici stabilite în domeniu, susţinute de activităţile agricole ale Vectr, această investiţie va promova în continuare integrarea tehnologiei moderne şi a celor mai bune practici pentru durabilitate în agricultura românească”, potrivit unui comunicat al companiei.

Companiile afiliate Vectr Holdings au început activităţile în agricultura din România în anul 2015, cu 2.300 de hectare în exploatare.

În ultimii 3 ani, au extins aria de operare agricolă cu aproximativ 17.500 de hectare. Prin noile achiziţii, operaţiunile agricole ale Vectr Holdings au ajuns la aproximativ 27.000 de hectare de teren agricol.

„Vectr Holdings îşi propune să îşi consolideze poziţia pe piaţă, să crească productivitatea şi să stabilească noi standarde pentru eficienţă, sustenabilitate şi inovaţie. Urmărind permanent colaborarea cu toate părţile interesate, pentru a crea un impact pozitiv, pentru a stimula creşterea economică şi a contribui la comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea, în ciuda volatilităţi meteorologice fără precedent, cu care agricultura românească se confruntă în prezent.

Privind în perspectivă, Vectr Holdings se angajează să implementeze strategii care să se alinieze nevoilor dinamice ale agriculturii moderne din România: managementul durabil al resurselor, creşterea productivităţii, conservarea apei, bunăstarea solului şi respectul pentru biodiversitate, cu atenţie sporită la securitatea alimentară”, a declarat Chintan Surana, directorul general al grupului Vectr Holdings.

Padova Agricultura, care activează în Brăila, s-a implicat activ în producţia şi comercializarea cerealelor în România. Portofoliul său divers include culturi precum orez, porumb, grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, lucernă şi soia.

Cea de-a doua companie, Contara, şi-a schimbat obiectivul principal începând din anul agricol 2022, de la cultivarea orezului, la producţia de cereale, specializată în culturi precum porumb, grâu şi floarea soarelui.

Vectr Holdings face parte din African Industries Group.

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Bank a raportat o creştere cu 171% a profitului net în primul trimestru, la 8 milioane de lei

Patria Bank a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 8 milioane lei, în creştere cu 171% faţă...

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare, precum Noile Tehnici Genomice (NGTs), pentru a face față și...

Photon Energy a împrumutat 15 mln de euro de la BERD pentru construcţia unor parcuri fotovoltaice în România

Grupul olandez Photon Energy N.V. a anunţat marţi semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole