20 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania: Un nou protest masiv al fermierilor

Germania: Un nou protest masiv al fermierilor

Fermierii germani erau chemaţi luni la faimoasa Poartă Brandenburg din Berlin pentru un protest masiv împotriva planurilor guvernului de majorare a unor impozite, relatează Reuters.

Circa 10.000 de persoane, 3000 de tractoare şi 2000 de camioane din întreaga ţară sunt aşteptate să ia parte la noul protest, după o săptămână în care nemulţumirile agricultorilor au crescut şi mai mult presiunea asupra coaliţiei cancelarului Olaf Scholz, care se confruntă cu probleme bugetare şi ascensiunea forţelor de extremă dreapta.

Ministrul de finanţe Christian Lindner intenţionează să se adreseze protestatarilor, iar lideri ai partidelor din coaliţie i-au invitat pe liderii demonstranţilor la discuţii.

Rezultatele unui sondaj publicat vineri şi citat de dpa arată că peste două treimi dintre germani, mai precis 68%, susţin protestele fermierilor împotriva planurilor guvernului de eliminare a unor subvenţii.

Guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, care este în vigoare de mai bine de 70 de ani. Sub presiune, executivul a decis o reducere treptată pe următorii trei ani, în locul unei eliminări bruşte, aşa cum plănuise.

Peste tot în Germania, agricultori furioşi fac acum presiuni pentru ca guvernul de coaliţie condus de Olaf Scholz să atenueze şi mai mult aceste planuri.

Guvernul a retras deja total un plan de anulare a scutirii de impozit pe vehicule pentru fermieri.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Producătorii agricoli amână acţiunile de protest programate începând cu 27 mai

Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR)...
‹ adv ›

AFP: Fermierii polonezi au blocat două puncte de trecere a frontierei cu Germania

Fermierii polonezi au reluat acţiunile de blocare a frontierei cu Germania, interzicând accesul la două importante puncte de trecere,...

Reuters: Fermierii cehi protestează pe străzile din Praga

Fermierii cehi au aruncat joi bălegar în faţa clădirilor guvernamentale şi au blocat străzile din Praga cu tractoarele, reluând...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole