8.3 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDebitele Dunării la intrarea în ţară, mult peste media lunii ianuarie

Debitele Dunării la intrarea în ţară, mult peste media lunii ianuarie

Debitele Dunării la intrarea în ţară se situează în jurul valorii de 8.720 mc/s, fiind cu mult peste media lunii ianuarie, de 4.950 mc/s, şi vor ajunge în data de 13 ianuarie în jur de 8.320 mc/s, conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), notează specialiştii Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Aceştia precizează, totodată, că nu se estimează evoluţii negative în calitatea apelor Dunării pe teritoriul românesc în urma accidentului care a avut loc sâmbătă dimineaţa, la graniţa dintre Serbia şi Croaţia, când o barjă cu o încărcătură de 1.000 de tone de azot s-a scufundat.

„Analizele de calitate de la Priza Porţile de Fier II confirmă faptul că indicatorii de calitate ai apelor Dunării se încadrează în parametri normali. Specialiştii noştri monitorizează cu atenţie sporită calitatea apelor Dunării la intrarea în ţară în contextul accidentului survenit sâmbătă dimineaţă la graniţa dintre Serbia şi Croaţia, când o barjă cu o încărcătură de 1.000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre.

Ţinând cont de evoluţia debitelor Dunării, precum şi de distanţa de circa 220 km de la locul producerii accidentului în Serbia, în zona Banska Palanka, nu se estimează evoluţii negative în calitatea apelor Dunării pe teritoriul românesc”, notează ANAR.

De asemenea, temperaturile scăzute nu favorizează înflorirea algală, se mai arată în postare.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Mai mult de jumătate din ţară, inclusiv Capitala, sub Cod galben de ceaţă densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi dimineaţa...
‹ adv ›

ANM: Vreme extrem de caldă în această săptămână; aria precipitaţiilor se extinde de la o zi la alta

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 19 februarie - 3 martie. Vremea va intra într-un...

ANM: Cod galben de ceaţă densă în judeţele Braşov şi Harghita, sâmbătă dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone din judeţele...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole