11.8 C
București
joi, 3 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia a trimis Comisiei Europene a treia cerere de plată din PNRR

România a trimis Comisiei Europene a treia cerere de plată din PNRR

Guvernul a trimis vineri Comisiei Europene cererea de plată numărul 3 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce implică o finanţare netă de 2,7 miliarde euro.

Potrivit unui comunicat al Executivului, din această sumă, peste 1,85 miliarde de euro reprezintă granturi, iar 811 milioane vor proveni din împrumuturi.

‹ adv ›

Cererea de plată numărul 3 din PNRR acoperă un număr total de 74 ţinte/jaloane aferente trimestrului III 2022 şi trimestrului IV 2022.

„În bugetul pentru 2024, aprobat aseară de Guvern, am asigurat finanţare pentru continuarea programelor noastre sociale şi am prevăzut un buget istoric pentru investiţii. Din cele peste 120 de miliarde de lei alocate investiţiilor, peste 81 de miliarde de lei reprezintă proiecte finanţate din fonduri externe şi PNRR. Acest fapt arată angajamentul nostru de a lucra pentru obţinerea banilor europeni, fie că provin din programele operaţionale, PNRR şi orice altă sursă de finanţare”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sumele aferente cererii de plată nr. 3 se vor adăuga sumei de 9,1 miliarde euro încasată de România, prin PNRR, reprezentând prefinanţarea în procent de 13% cu o valoare de 3,79 miliarde euro, cererea de plată nr. 1, cu o valoare de 2,56 miliarde euro, şi cererea de plată nr. 2 cu o valoare de 2,75 miliarde euro, precizează sursa citată.

„Alocarea PNRR modificată prin Decizia de implementare a Consiliului din data de 11 Decembrie 2023 este de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) şi acoperă 66 de reforme şi 111 investiţii (177 de măsuri), structurat în jurul a 16 componente. Planul revizuit conţine 518 ţinte şi jaloane”.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea productivității fermierilor români în culturile de cereale prin inovație 

Pe măsură ce populația globală continuă să crească, asigurarea...
‹ adv ›

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru pomii fructiferi, afectând mugurii, florile și fructele în formare, cu...

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole