12.9 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCraig Hula stabilește recordul mondial la porumb în No-till. Tatăl său -...

Craig Hula stabilește recordul mondial la porumb în No-till. Tatăl său – în sistemul convențional

David Hula, cunoscutul fermier din Charles City, Virginia, a stabilit un nou record mondial de producție la porumb de 623.84 bushels pe acru (39.17 tone per hectar) în concursul de randament al porumbului din 2023 al Asociației Naționale a Producătorilor de Porumb (NCGA), obținând cel mai mare randament al anului și clasându-se pe primul loc în categoria irigat Strip-till.

  • 1 bushel = 0.0254 tone
  • 1 acru = 0.404686 hectare.

El este singurul fermier din concurs care a depășit 600 de bushels pe acru și a făcut acest lucru de 3 ori în 2019, 2021 și 2023, depășindu-și propriul record mondial din 2019, de 615.19 bushels.

Este un hobby pe care pare să-l fi transmis și fiului său. Craig Hula a obținut al doilea cel mai mare randament în concursul din 2023 – și cel mai mare randament în categoria No-till – cu 590.02 bushels pe acru (37.03 tone metrice per hectar). Cultura sa a fost înscrisă în categoria No-till irigat cu hibridul Pioneer P10811.

Craig și David Hula (sursă: no-tillfarmer.com):

Acesta este al 12-lea câștig național al lui David Hula în concurs și al 5-lea record mondial de randament la porumb, conform unui articol din Progressive Farmer.

„Tendința noastră la Fermele Renwood este de a ne agăța de cifre mai mult decât majoritatea. Adoptăm încet noi hibrizi în medii cu randament înalt. Dar această nouă clasă de genetică freshman depășește clasele anterioare, și ne place ceea ce vedem”, a declarat Hula pentru Progressive Farmer.

Pentru Hula, randamentele nu sunt uniforme în toată ferma sa, și diferite parcele performează mai bine sau mai rău în funcție de condițiile solului și ale mediului înconjurător. Precipitațiile din 2023 au fost sub medie, iar daunele provocate de fauna sălbatică au redus randamentul său pe acru pentru porumbul neirigat.

„Sunt anumite momente în care un cultivator își poate influența culturile. Când deschidem un sac de sămânță de porumb, potențialul de randament este la maximul posibil. De acolo înainte continuăm să punem întrebări – analizând teste foliare, sonde de umiditate și prognozele meteo pentru a vedea dacă această cultură merită să fie împinsă mai departe. Aceasta a meritat”. adaugă Hula.

Fermierul a semănat hibridul de porumb Pioneer P14830VYHR, un hibrid de 114 zile conceput pentru piața de etanol. Deoarece hibridul P14830 avea potențialul de a performa bine, Hula a adăugat:

  • Azot: 644.49 kg/ha
  • Fosfor: 174.85 kg/ha
  • Potasiu: 538.01 kg/ha
  • Bor: 13.45 kg/ha
  • Sulf: 89.67 kg/ha

distribuite pe durata sezonului de creștere. Principalul hobby al lui Hula, spune el, este porumbul.

„Îmi place să mă plimb prin câmpurile de porumb. Apreciez să discut cu alți cultivatori despre porumb. Nu este un loc de muncă atunci când te bucuri atât de mult de el”.

Înregistrările câștigătoare au avut o medie de 373.27 bushels pe acru, cu o medie a tuturor înscrierilor de 269 bushels pe acru din 6,883 de înscrieri din 46 de state.

Amintim că, anul trecut, un fermier din SUA ce implementează No-till a bătut recordul de 20 de ani la recolta de porumb pe teren neirigat. Detalii pe acest link.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Culturile de acoperire – soluția multor probleme în No-till și nu doar

No-till sau agricultura conservativă devine o perspectivă pentru tot...
‹ adv ›

Controlul rozătoarelor în „era” No-till: 4 reguli de bază

Sistemul No-till sau agricultura conservativă prinde viață în tot mai multe ferme, ca rezultat al schimbărilor climatice ce impun,...

5 sfaturi pentru cei curioși de a trece la No-till

Economie de timp și combustibil, reducerea eroziunii, îmbunătățirea ciclului nutrienților, a umidității solului și a rezistenței în fața secetei....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole