11.7 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConsiliul Concurenţei a autorizat preluarea Padova Agricultură şi Contrara de către African...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Padova Agricultură şi Contrara de către African Industries Group

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care African Industries Group intenţionează să preia companiile Padova Agricultură SRL şi Contara SRL, prin intermediul Vectr Farm Brăila S.R.L.

Potrivit autorităţii de concurenţă, Padova activează pe piaţa producţiei şi comercializării de cereale pe teritoriul României, în special a produselor agricole precum orez, porumb, grâu, orz, rapiţă, floarea-soarelui, lucernă şi soia.

Contara producea şi comercializa, până în 2022, culturi de orez, însă, începând cu anul agricol 2022, activitatea s-a concentrat pe producţia de cereale precum porumb, grâu şi floarea-soarelui.

În România, African Industries Group (AIG) este implicat în exploatarea terenului arabil, distribuţia de maşini agricole, dezvoltarea imobiliară şi investiţii, producţia de energie electrică, servicii de fitness şi activităţi de consultanţă ale holdingurilor.

Vectr Brăila este o companie tip holding creată pentru a achiziţiona cele două companii menţionate.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa româƒnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial. 

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Nu ne vindem țara a rămas doar un slogan pentru nostalgici .Din păcate,politicienii noștri,asta fac.Tara se vinde prin aceste tranzacții și prin sprijinirea acestor aspciații mamut.Soluția ar fi f simplă și anume plafonarea subvenției la ferma mamut și creșterea la fermă de familie.Avem milioane de români în diaspora care nu se mai întorc dacă nu sunt încurajați.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în...
‹ adv ›

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...

Eurostat: Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole