10 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Transportatorii slovaci amenință că vor bloca de vineri frontiera cu Ucraina

Reuters: Transportatorii slovaci amenință că vor bloca de vineri frontiera cu Ucraina

Transportatorii slovaci amenință că vor bloca de vineri principala trecere a frontierei cu Ucraina, dacă nu se iau măsuri pentru limitarea concurenței cu transportatorii ucraineni, a declarat șeful asociației transportatorilor din Slovacia, UNAS, transmite Reuters.

Amenințarea vine după o acțiune a șoferilor de camion polonezi care au blocat mai multe puncte de trecere cu Ucraina timp de trei săptămâni pentru a cere condiții mai dure pentru colegii ucraineni.

Transportatorii polonezi și slovaci se plâng că oferă prețuri mai ieftine pentru serviciile lor și, de asemenea, transportă mărfuri în interiorul Uniunii Europene, mai degrabă decât doar între UE și Ucraina.

Acțiunea slovacilor ar închide punctul de trecere de la Vysne Nemecke/Uzhhorod, singurul de la graniță deschis camioanelor grele. Șoferii polonezi și-au început protestul pe 6 noiembrie, cerând ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem de permise pentru transportatorii ucraineni care intră în UE și pentru șoferii din UE care intră în Ucraina, cu scutiri pentru ajutor umanitar și provizii militare. Emiterea permiselor a fost abandonată după invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut.

Șeful UNAS, Stanislav Skala, a declarat că organizația sa va aștepta până joi o reacție din partea Ministerului Transporturilor înainte de a lua o decizie finală. El a spus că va avea loc pe 4 decembrie o întâlnire a miniștrilor europeni ai transporturilor la Bruxelles, dar că nu are mari speranțe.

„Se pare că nici partea ucraineană, nici Comisia (Europeană) nu sunt dispuse să dea înapoi”, a spus el.

Ucraina spune că protestul polonez îi dăunează fragilei economiei din timp de război, împiedicând exporturile și oprind intrarea în țară a aprovizionărilor cu produse esențiale, cum ar fi gazul pentru autovehicule (GPL).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cauze ce duc la îngălbenirea răsadului de ardei, a plantelor tinere

Una dintre cele mai frecvente probleme la răsadurile de...
‹ adv ›

Nancu: IMM Invest a fost cel mai mare program de bancarizare a întreprinderilor mici şi mijlocii

Programul IMM Invest a început cu una din şapte întreprinderi mici şi mijlocii bancabile şi am ajuns în anul...

Bayer planifică să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile de câmp

Bayer anunță că a semnat un acord cu compania britanică AlphaBio Control pentru a obține o licență exclusivă pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole