30.1 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCozi de camioane ucrainene la graniţa Ungariei cu Ucraina, din cauza protestelor...

Cozi de camioane ucrainene la graniţa Ungariei cu Ucraina, din cauza protestelor din Polonia şi Slovacia

Principalul punct de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Ucraina se confruntă miercuri cu lungi cozi, a informat Autoritatea Vamală din Ungaria, în condiţiile în care transportatorii rutieri au trebuit să găsească rute alternative din cauza blocajelor apărute la punctele de trecere a frontierelor cu Polonia şi Slovacia, transmite Reuters.

Cozile de camioane la punctele de trecere a frontierei dintre Polonia şi Ucraina se întind pe mai mulţi kilometri, în condiţiile în care protestele transportatorilor polonezi au intrat în a doua săptămână.

În Slovacia, principalul punct de trecere a frontierei cu Ucraina era şi el blocat marţi, chiar dacă sindicatul transportatorilor rutieri din Slovacia a spus că blocarea drumurilor este rezultatul acţiunii individuale a unui singur camion. Cu toate acestea, sindicatul din Slovacia a avertizat că ar putea să se alăture mişcării de protest declanşată de transportatorii polonezi.

Transportatorii rutieri din Polonia şi Slovacia vor să fie impuse restricţii cu privire la numărul de camioane ucrainene care pot intra în Uniunea Europeană.

Camionagii din Ucraina au fost scutiţi de necesitatea de a obţine permise de trecere a frontierei în UE după declanşarea invaziei ruseşti în Ucraina, în luna februarie 2022. Camionagii din Polonia şi Slovacia susţin că această excepţie le afectează afacerile.

Cozile lungi de la frontieră au afectat miercuri şi Ungaria, principalul punct de trecere a frontierei în Ucraina, de la Zahony, confruntându-se cu lungi cozi de camioane care aşteptau să intre în Ucraina.

Autorităţile şi-au intensificat eforturile pentru a putea permite fluidizarea traficului crescut prin vamă, a anunţat Autoritatea vamală din Ungaria, dar „capacitatea podului peste Tisa şi cea a punctului de trecere a frontierei limitează în mod sever posibilităţile”.

Portalul de ştiri slovac Dennik N informează că blocajul de la punctul de trecere a frontierei dintre Slovacia şi Ucraina care a început marţi la prânz s-a încheiat la miezul nopţii, dar există în continuare cozi de camioane.

Transportatorii polonezi au început marţi să blocheze şi punctul de trecere a frontierei de la Medyka, împreună cu fermierii, a informat un organizator al protestului.

Ucraina şi Polonia au purtat, săptămâna trecută, discuţii cu privire la blocajele apărute la frontierele lor dar fără niciun progres. Cele două părţi urmează să aibă miercuri discuţii cu Uniunea Europeană.

Duminică, autorităţile ucrainene au anunţat că aproximativ 3.000 de camioane, majoritatea ucrainene, inclusiv unele care transportă carburanţi şi ajutoare umanitare, sunt blocate pe partea poloneză a frontierei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele APIA destinate finanţării micilor fermieri

BRD lansează un canal de vânzare online pentru creditele...
‹ adv ›

Eurostat: Suprafața terenurilor agricole ecologice în UE crește. România are doar 5% agricultură bio

Suprafața agricolă ecologică din UE continuă să crească, ajungând în 2022 la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9...

Familia Safir raportează o cifră de afaceri de 126 de milioane de euro pentru 2023

Grupul de firme Safir a anunțat rezultatele financiare ale anului 2023, demonstrând o poziție solidă în piața românească și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole