12.4 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

HomepageAdvDouă start-up-uri românești - în primele cinci soluții regionale din competiția BASF...

Două start-up-uri românești – în primele cinci soluții regionale din competiția BASF Innovation Hub

Start-up-urile românești 3D Printing Hub și Peelhy s-au calificat printre primele cinci soluții regionale ale competiției pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora în etapa regională deschide posibilitatea de a participa la Marea finală pentru întreaga Europă Centrală și de Sud-Est. 

Start-up-ul 3D Printing Hub dezvoltă o soluție care conectează furnizorii de servicii de imprimare 3D de calitate și clienții care au nevoie de aceasta, printr-o platformă care oferă servicii mai eficiente. Start-up-ul Peelhy dezvoltă un bio-sticker antimicrobian și biodegradabil pentru alimente proaspete și legume cu coajă comestibilă, care scade nivelul acestora de contaminare.

Prezentările live vor începe joi, 23 noiembrie, la ora 9:00 și pot fi urmărite gratuit pe canalul oficial de YouTube al BASF Innovation Hub. Competiția se adresează inovatorilor care aduc soluții de tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork), care fac parte integrantă din Pactul Verde European.

Andreas Lier, Managing Director BASF pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord, subliniază că BASF Innovation Hub are loc pentru al treilea an la rând, iar interesul de participare al start-up-urilor este în continuare ridicat:

„Anul acesta am primit peste 120 de înscrieri din 11 țări europene, mai mult decât în ​​edițiile precedente. Europa are obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Acest lucru înseamnă că guvernul, industria și indivizii trebuie să lucreze împreună, iar start-up-urile joacă un rol foarte important în acest context”.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, este încântat de numărul mare de participanți la competiția din acest an:

„Îmi face mare plăcere să văd angajamentul start-up-urilor locale față de obiectivele unui viitor sustenabil, participând la această competiție”.

Cele mai bune două soluții din finala regională se califică automat pentru următoarea etapă, unde se vor confrunta cu câștigătorii celorlalte faze regionale.

Cronologia evenimentului

DataEtapaOra Link către transmisiunea live YouTube
23.11
COUNTRY CLUSTER 3  – România, Grecia și Bulgaria9-11.30h
Link aici.
23.11
COUNTRY CLUS
TER 1 – Austria, Republica Cehă și Slovacia
13-15.30h
Link aici.
23.11
COUNTRY CLUSTER 2 – Regiunea Adriatică și Ungaria17-19.30h
Link aici.
24.11
MAREA FINALĂ
13-16h
Link aici.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume.

Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 87,3 miliarde de euro în 2022. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com

Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către compania BASF sunt disponibile la aici.

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

  • Citește despre ->
  • BASF
BASF
BASFhttps://www.agro.basf.ro
BASF - cea mai mare companie chimică din lume, unul dintre liderii producătorilor de produse de protecție chimică a plantelor.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...

Tractorul MF 9S, prezentat în premieră de Sigma CVM fermierilor din România

Ce ne puteți spune despre participarea Sigma CVM România la târgul Agraria din acest an?  „Participarea Sigma CVM România la...

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile de investiții, iar județul Timiș este unul dintre orașele cheie...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole