8.4 C
București
joi, 22 februarie, 2024

-

HomepageAdvMarsh McLennan, guvernul ucrainean și partenerii asigură exportul de cereale din Marea...

Marsh McLennan, guvernul ucrainean și partenerii asigură exportul de cereale din Marea Neagră

Marsh McLennan (NYSE: MMC), cea mai importantă firmă de servicii profesionale din lume în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane, în colaborare cu guvernul ucrainean, Agenția de Credit pentru Export a Ucrainei, Ukreximbank, Ukrgasbank și DZ Bank, au anunțat lansarea unei noi facilități – Unity – pentru a oferi asigurări accesibile care susțin exportul de cereale și alte produse alimentare critice din porturile Ucrainene situate la Marea Neagră. 

Asigurată de companii care activează la Lloyd’s of London, Unity va oferi până la 50 de milioane de dolari SUA în asigurări pentru nave și protecție separată și indemnizație (P&I) pentru riscul de război.

Ukreximbank, Banca de Export-Import a Ucrainei și banca de stat ucraineană Ukrgasbank vor furniza scrisori de credit standby, fiecare confirmată de DZ Bank, pentru a susține facilitățile care sunt sprijinite de Ministerul Economiei al Ucrainei, oferind proprietarilor de nave și transportatorilor asigurări de risc de război în absența coridoarelor sigure. Firma globală de avocatură Norton Rose Fulbright a furnizat servicii de consultanță.

La fel ca și facilitatea „As One” lansată în iulie 2022 pentru a oferi asigurări în cadrul inițiativei Black Sea Grain, care acum nu mai există, Marsh va extinde noua facilitate Unity către clienții brokerilor înregistrați la Lloyd’s of London, pentru a oferi sprijin suplimentar eforturilor umanitare în curs și pentru a ameliora presiunea continuă asupra lanțurilor de aprovizionare și securității alimentare globale.

John Doyle, Președinte și Chief Executive Officer al Marsh McLennan, a comentat:

„Marsh McLennan este hotărâtă să mobilizeze experiența sa unică pentru a sprijini securitatea și stabilitatea alimentară la nivel global. Lansarea acestei facilități de asigurare va fi benefică, în special, pentru țările în curs de dezvoltare care cumpără o mare parte dintre cerealele Ucrainei și va contribui, de asemenea, la recuperarea și reconstrucția viitoare a Ucrainei. Prin aceste eforturi, îndeplinim scopul nostru ca organizație, acela de a oferi încredere comunităților și clienților noștri”.

Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, a declarat:

„Lansarea facilității Unity va permite Ucrainei să continue aprovizionarea cu alimente esențiale către țările în curs de dezvoltare. În plus, noua facilitate menține Marea Neagră deschisă pentru comerțul internațional. Parteneriatul dintre guvernul ucrainean, Marsh McLennan și Lloyd’s of London este un semn de încredere în economia noastră și demonstrează că Ucraina este deschisă pentru afaceri”.

Lansarea facilității urmează anunțului din luna iunie, când Marsh McLennan s-a angajat să furnizeze servicii în mod pro bono guvernului ucrainean, care – pe lângă experiența în asigurări a Marsh – include construirea unei platforme de date pentru evaluarea riscurilor de război în Ucraina, servicii de consultanță strategică de la Oliver Wyman și modelarea reasigurării în caz de catastrofă de la Guy Carpenter.

Marcus Baker, Global Head of Marine, Cargo & Logistics, Marsh, a declarat:

„Crearea acestui parteneriat public-privat, cu asiguratori care lucrează în tandem cu guvernul ucrainean și cu băncile locale, va accelera reluarea urgentă a exporturilor vitale de cereale în contextul efectelor în curs ale acestui conflict brutal. Structura unică a Unity va permite underwriterilor să stabilească prețuri la niveluri mai accesibile decât cele consemnate în ultimele luni”.

John Neal, CEO al Lloyd’s, a adăugat:

„Lloyd’s salută înființarea acestei facilități de asigurare, care aduce împreună expertiza pieței noastre pentru a oferi o soluție inovatoare care va asigura transportul în siguranță al cerealelor și produselor agricole ucrainene din Marea Neagră și va contribui la ameliorarea insecurității alimentare globale”.

Despre Marsh McLennan 

Marsh McLennan (NYSE: MMC) este cea mai importantă organizație globală de servicii profesionale în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane. Peste 85.000 de colegi oferă consultanță clienților din 130 de țări. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 20 de miliarde de dolari, Marsh McLennan sprijină clienții să navigheze într-un mediu tot mai dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh oferă servicii de consultanță în gestionarea riscurilor bazate pe date și soluții de asigurare pentru clienți comerciali și consumatori.

Guy Carpenter dezvoltă strategii avansate de gestionare a riscurilor, reasigurare și capital care ajută clienții să crească profitabil și să urmărească oportunități emergente. Mercer oferă sfaturi și soluții tehnologice care ajută organizațiile să redefinească domeniul resurselor umane, să eficientizeze rezultatele privind pensiile și investițiile și să deblocheze sănătatea și bunăstarea pentru forța de muncă în schimbare. Oliver Wyman funcționează ca un consilier strategic, economic și de brand pentru clienți din sectorul privat și guvernamental.

Marsh
Marshhttps://www.marsh.com/ro
Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Alexandra Ali: Schimbarea trebuie să pornească de la noi. Soluțiile ADAMA pentru provocările sustenabilității

Interviu cu Alexandra Ali, Manager Omologări ADAMA România &...

Progresul agriculturii digitale în România cu ajutorul științei Inteligenței Artificiale 

Factori precum schimbările climatice, creșterea populației și preocupările legate de securitatea alimentară conduc industria agricolă să caute abordări inovatoare...

Agora Vitis, Syngenta: Suntem mândri să fim partenerul de încredere al viticultorilor români

Agora Vitis „Legături de viță nobilă”, noul concept Syngenta, deschide noi orizonturi și legături pentru viticultura românească, consolidând o...

Agri Trade Summit 2024: 750 de participanți și-au asigurat deja biletul

Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn și Godmother, se va desfășura pe 22 Februarie, la București - în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole