Implicarea tinerilor, cu o altfel de viziune, alimentată și de cunoștințe temeinice, în dezvoltarea afacerilor agricole dă mari speranțe într-un viitor mai bun. Acest lucru bucură, mai ales, în contextul în care România este una dintre țările UE cu cea mai mare pondere a fermierilor cu vârste de peste 65 de ani (44,3 %).
Astfel, nu am putut să trecem indiferenți pe lângă istoria tânărului Șandor Căuneac, care se consideră un fermier autentic, nu stă deoparte atunci când vine vorba de muncă.
Mai mult, s-a înscris și la facultate pentru a se specializa în domeniul agricol. A ales Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I (ID), și vrea să acceseze fonduri europene pentru un sistem de irigații.
Tânărul botoșănean dorește să lucreze modern la ferma vegetală a familiei din comuna Hlipiceni, județul Botoșani, cele 600 ha.
Tânărul speră mult că ideile sale, studiile și ambiția îl vor ajuta să se dezvolte pe plan profesionist, asigurându-i și o afacere durabilă. Totodată, mizează mult pe politicile orientate spre susținerea tinerilor fermieri.
Potrivit planului strategic PAC, România se așteaptă să susțină mai mult de 36.000 de tineri fermieri cu un amestec de sprijin pentru instalare în zonele rurale (250 de milioane de euro) și sprijin suplimentar pentru venituri (67 de milioane de euro). Aproape 170 de milioane de euro sunt rezervate pentru investiții care susțin dezvoltarea afacerilor tinerilor fermieri.