17.9 C
București
marți, 7 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageArticoleȘandor Căuneac, tânăr fermier: Vrem să implementăm un sistem de irigații în...

Șandor Căuneac, tânăr fermier: Vrem să implementăm un sistem de irigații în ferma familiei, cu fonduri europene

Implicarea tinerilor, cu o altfel de viziune, alimentată și de cunoștințe temeinice, în dezvoltarea afacerilor agricole dă mari speranțe într-un viitor mai bun. Acest lucru bucură, mai ales, în contextul în care România este una dintre țările UE cu cea mai mare pondere a fermierilor cu vârste de peste 65 de ani (44,3 %).

Astfel, nu am putut să trecem indiferenți pe lângă istoria tânărului Șandor Căuneac, care se consideră un fermier autentic, nu stă deoparte atunci când vine vorba de muncă.

Mai mult, s-a înscris și la facultate pentru a se specializa în domeniul agricol. A ales Facultatea de Agricultură USV Iași, anul I (ID), și vrea să acceseze fonduri europene pentru un sistem de irigații.

Tânărul botoșănean dorește să lucreze modern la ferma vegetală a familiei din comuna Hlipiceni, județul Botoșani, cele 600 ha.

„Noi avem o fermă în județul Botoșani, în comuna Hlipiceni, pe aproximativ 600 de hectare, unde lucrăm în special cultura de porumb, soia, floarea-soarelui și grâu. Anul 2023 a fost un an nu prea strălucit, dar putem să-l încheiem pe plus.

Vreau să accesez fonduri europene pentru a achiziționa utilaje agricole noi și pentru a beneficia în viitor de un sistem de irigații”, a specificat Șandor Căuneac, student la la Facultatea de Agricultură din Iași, anul I (ID).

Tânărul speră mult că ideile sale, studiile și ambiția îl vor ajuta să se dezvolte pe plan profesionist, asigurându-i și o afacere durabilă. Totodată, mizează mult pe politicile orientate spre susținerea tinerilor fermieri.

Potrivit planului strategic PAC, România se așteaptă să susțină mai mult de 36.000 de tineri fermieri cu un amestec de sprijin pentru instalare în zonele rurale (250 de milioane de euro) și sprijin suplimentar pentru venituri (67 de milioane de euro). Aproape 170 de milioane de euro sunt rezervate pentru investiții care susțin dezvoltarea afacerilor tinerilor fermieri.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Garden Fest la USV Iași – primul eveniment dedicat peisagiștilor și horticultorilor

Peste 50 de expozanți au spus „prezent” la Garden...
‹ adv ›

USV Iași organizează Conferința Internațională – Viitorul producției agroalimentare

Consulatul Regatului Țărilor de Jos de la Iași, în parteneriat Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Universitatea de...

Garden Fest by USV Iași – eveniment adresat iubitorilor de plante și natură

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV) își unește forțele cu sectorul antreprenorial pentru a organiza...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole