10.2 C
București
vineri, 4 aprilie, 2025
IT
MD

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în...

Producţia de vin a UE a fost de 16,1 miliarde litri în 2022, în scădere comparativ cu 2021

O cantitate de 16,1 miliarde litri de vin (incluzând vinuri spumante, porto şi must) a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2022, în scădere faţă de o cantitate de 17,6 miliarde litri de vin produsă în anul 2021, conform datelor publicate joi de Eurostat.

Trei state membre au fost responsabile pentru 83% din producţia totală de vin a UE. Italia şi Spania au avut fiecare o producţie de aproape cinci miliarde de litri de vin, ceea ce înseamnă că împreună cele două state au asigurat 62% din producţia totală, urmate de Franţa cu o producţie de 3,4 miliarde litri de vin, sau 20% din producţia totală a UE.

‹ adv ›

Potrivit Eurostat, alte state membre a căror producţie de vin este mai mare de 1% din producţia totală a UE sunt: Germania (4%), Portugalia (peste 2%) şi Ungaria (mai puţin de 2%).

Tot în 2022, statele membre UE au exportat o cantitate totală de 7,2 miliarde litri de vin din care aproape jumătate (3,2 miliarde litri sau 44%) a fost exportată în afara blocului comunitar. Cele mai mari cantităţi au fost exportate spre Marea Britanie (700 milioane de litri sau 23% din totalul exporturilor extra-comunitare). Urmează în ordine SUA (aproximativ 700 milioane de litri sau 22%), Rusia (300 milioane de litri sau 9%) şi Canada (200 milioane litri sau 6%).

Italia este de departe cel mai mare exportator de vin din UE, cu 2,2 miliarde litri în 2022, echivalentul a 30% din exporturile UE de vin. Urmează, în ordine, Spania cu 2,1 miliarde litri de vin sau 29% din exporturile UE, şi Franţa cu 1,4 miliarde litri de vin sau 19% din exporturile UE. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Creșterea productivității fermierilor români în culturile de cereale prin inovație 

Pe măsură ce populația globală continuă să crească, asigurarea...
‹ adv ›

Cum protejăm pomii fructiferi de înghețurile de primăvară

Înghețurile târzii de primăvară reprezintă un risc major pentru pomii fructiferi, afectând mugurii, florile și fructele în formare, cu...

Piața uleiurilor vegetale sub presiune. Efectul „tarifelor Trump”

Prețurile semințelor de floarea-soarelui rămân sub presiune din cauza scăderii prețurilor la șrot, deși prețurile uleiului de floarea-soarelui sunt...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole