9.2 C
București
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTerenurile ascunse ale ADS. Ultimele licitații pentru programul „Tineri Fermieri” 2023

Terenurile ascunse ale ADS. Ultimele licitații pentru programul „Tineri Fermieri” 2023

Agenția Domeniilor Statului (ADS) pregătește ultimele licitații pentru beneficiarii programului „Tineri Fermieri” 2023, despre care nu s-a prea auzit, ce-i drept, în ultima vreme. De fapt, se pare că a fost o singură sesiune în luna mai, și ea desfășurată mai degrabă în anonimat, puterea.ro.

După schimbarea directorului general, George Sava, a fost numit și un nou Comitet de Privatizare, Concesionare și Arendare în cadrul ADS. Acesta a aprobat în prima ședință din 9 noiembrie 2023 trecerea la ultimele etape ale Programului „Tineri Fermieri”, ediția 2023, anunță agenția. Care or fi fost celelalte, greu de precizat, ce-i drept, sau cel puțin nu s-a comunicat.

În urma selecțiilor succesive, au fost declarate eligibile 32 de cereri, precizează reprezentanții ADS, care susțin că urmează să fie încheiate șapte contracte de concesiune cu atribuire directă acolo unde au fost înregistrate cereri unice.

De asemenea, vor fi organizate și șase licitații pentru terenurile unde au fost depuse mai multe cereri din partea potențialilor beneficiari.

Pentru terenurile situate în județele Teleorman, Iași, Ialomița și Sibiu vor licita 25 de tineri fermieri, procedura competitivă fiind cea care îi va departaja, se arată în informarea Agenției.

Toți cei 32 de participanți care au ajuns în această etapă a Programului urmează să fie notificați.Conform Procedurii, ADS va publica, pe site-ul instituției și în mass-media, data și ora unde se vor desfășura licitațiile pentru desemnarea ultimilor beneficiari ai Programului „Tineri Fermieri” 2023, urmând ca acestea să aibă loc la sediul ADS București.

În acest an a mai avut loc o sesiune, în luna mai, rezultatele fiind anunțate în luna iulie.  

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Instalarea tinerilor fermieri: Au fost publicate rapoartele de selecție aferente DR 30

Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri - primele proiecte de...
‹ adv ›

AFIR: Fondurile alocate pentru instalarea tinerilor fermieri s-au epuizat

AFIR anunță epuizarea fondurilor disponibile pentru intervenția DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta națională din cadrul Planului Strategic...

Programul Tineri Fermieri: ADS a finalizat etapa licitațiilor. Nivelul redevențelor a depășit pragul de 3.000 kg grâu/ha

Agenția Domeniilor Statului (ADS) a finalizat cu succes etapa licitațiilor din cadrul Programului „Tineri Fermieri” 2023. Interesul deosebit al...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole