19.2 C
București
marți, 14 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBulgaria a lansat o nouă platformă digitală pentru manipularea mărfurilor în porturile...

Bulgaria a lansat o nouă platformă digitală pentru manipularea mărfurilor în porturile maritime

Compania de infrastructură a porturilor din Bulgaria a prezentat marţi la Burgas un nou sistem naţional de schimb de informaţii în porturile maritime bulgare (Bulgarian Port Community System – BulPCS), în cadrul evenimentului final al proiectului.

„Acest proiect este un mare pas către digitalizarea transportului maritim în Bulgaria. Acest proiect va permite digitalizarea completă a manipulării mărfurilor. În loc de patru sau cinci documente diferite, operatorii portuari vor emite o singură foaie de expediţii. Acest lucru va ajuta porturile maritime bulgare să se integreze cu sistemele altor instituţii. Este important să informăm operatorii cu privire la noutăţile care economisesc timp şi resurse”, a declarat ministrul Transporturilor, Georgi Gvozdeykov, în cadrul evenimentului.

El a adăugat că sistemul poate fi modernizat după ce operatorii de terminale îşi integrează sistemele. El a spus că platforma va economisi 40% din timpul şi cheltuielile necesare pentru manipularea mărfurilor. Ministrul a afirmat că de la începutul noii perioade de programare au fost investite 40 de milioane de leva în conectivitatea transporturilor.

Platforma digitală dezvoltată asigură schimbul sigur de informaţii între părţile interesate din sectorul public şi privat şi este concepută pentru a îmbunătăţi performanţa competitivă a comunităţii portuare. Obiectivul principal al sistemului este de a optimiza, gestiona şi automatiza procesele portuare şi logistice, prin transmiterea unificată a datelor care leagă lanţurile de transport şi logistică.

„Acest proiect ajută la extinderea digitalizării în manipularea mărfurilor. Studiile de bune practici au arătat că acest lucru va face porturile maritime bulgare mai competitive şi acest lucru este imposibil fără noi tehnologii”, a declarat Dirk Pergoot, şeful Companiei de infrastructură a porturilor din Bulgaria.

Sistemul a fost construit în urma alocării de 4 milioane de euro în cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Maria Cîrjă: Tehnologiile precum CRISPR-Cas sunt esențiale în adaptarea și diminuarea schimbărilor climatice

Fermierii ar trebui să aibă acces la inovații revoluționare,...
‹ adv ›

FAO: Agrobiznes, unul dintre cele mai de succes proiecte media din Europa de Est

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în perioada anilor 2022-2023 a selectat și analizat în cadrul unui studiu amplu 25...

Raport WWF: Subvenţiile agricole acordate în Delta Dunării sunt dăunătoare comunităţilor din zonă

Subvenţiile agricole acordate în Delta Dunării sunt dăunătoare atât naturii, cât şi viitorului comunităţilor care locuiesc acolo, iar îndiguirile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole