11.2 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDan Motreanu: Consiliul UE a aprobat regulamentul privind rețeaua de date privind...

Dan Motreanu: Consiliul UE a aprobat regulamentul privind rețeaua de date privind durabilitatea fermelor

Consiliul UE a aprobat regulamentul privind rețeaua de date privind durabilitatea fermelor.

„Am fost responsabil din partea grupului PPE pe acest dosar. Mi-am atins obiectivul principal: colectarea datelor se va face voluntar și vor exista și stimulente”, a postat Dan Motreanu pe pagina sa de facebook.

„Ne propunem să îmbunătățim sustenabilitatea sistemelor alimentare ale UE printr-un proces mai bun de colectare a datelor”, a adugat el.

Toate prioritățile PPE au fost incluse în noul regulament.

„Colectarea datelor se va face pe baza participării voluntare. Am eliminat caracterul obligatoriu propus de Comisie și sancțiunile pentru fermieri, aceștia urmând să fie încurajați să participe la anchete. Am stabilit că statele membre vor elabora planuri dedicate modalităților de stimulare a participării fermierilor. Sunt vizate inclusiv stimulente financiare și oferirea de servicii de consiliere adaptată specificului fermei. Am consolidat protecția datelor cu caracter personal. Am garantat posibilitatea interconectării bazelor de date relevante pentru a reduce povara fermierilor participanți. Propunerea noastră privind categoriile de subiecte care pot fi incluse în anchete a fost aprobată cu mici modificări și va rămâne neschimbată timp de trei ani de la intrarea în vigoare a Regulamentului. Serviciile de consiliere pentru fermieri vor fi îmbunătățite și mai bine adaptate”, a declarat Dan Motreanu.

Regulamentul va intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO: Aprilie a fost a doua lună consecutivă de creştere a preţurilor mondiale la alimente

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi...
‹ adv ›

Reuters: Coreea de Sud va amenda distribuitorii de alimente pentru aşa-numita „shrinkflation”

Autoritatea pentru concurenţă din Coreea de Sud (FTC) a anunţat vineri că producătorii şi distribuitorii de alimente vor fi...

De ce se îngălbenesc, ofilesc plantele sau răsadul de vinete

Vinetele sunt o cultură sensibilă și iubitoare de căldură, iar obținerea recoltelor bune este posibilă respectând cerințele acesteia. În...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole