Agricultura generează aproximativ 10 % din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, potrivit datelor Comisiei Europene. Totodată, aceasta deține cheia sechestrării CO2, prin adoptarea unor practici agricole inovatoare și corect implementate.
Pentru a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, este necesar un efort concentrat al companiilor furnizoare de soluții din sectorul agricol, fermierilor și organizațiilor relevante. Un exemplu notabil în această direcție este Bayer, care și-a propus să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2030.
Misiunea Bayer – reducerea cu 30 % a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), până în 2030.
Bayer a oferit suport pentru realizarea primului raport despre agricultura sustenabilă în România, continuând să ofere soluții pentru încurajarea fermierilor de a adopta practici sustenabile.
Misiunea Bayer este de a contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură, creând produse și soluții inovative, dar și promovând practici inteligente, cum ar fi agricultura No-till și utilizarea culturilor de acoperire.
Bayer își propune să susțină 100 de milioane de fermieri mici, oferindu-le acces la know-how, tehnologii și inovații.
Viitorul se va axa mai mult pe susținerea micilor fermieri mici din țările în curs de dezvoltare până în 2030. Bayer își propune să susțină 100 de milioane de fermieri, asigurând accesul acestora la know-how, tehnologii și inovații pentru a-și dezvolta afacerea și hrăni populația în creștere.
Mai mult, compania se angajează să reducă impactul soluțiilor sale de protecție a plantelor asupra mediului, prin inovație și tehnologii integrate.
Scopul final este nu doar de a ajuta fermierii să reducă emisiile de carbon, ci și de a contribui la sechestrarea acestuia în sol și să producă sustenabil, furnizând fermierilor soluții reziliente și inteligente din punct de vedere climatic.
Mai multe detalii despre raportul „Agricultura sustenabilă în România: abordări și direcții pentru viitor”.