22.1 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiolacu anunță un acord cu patronatele pentru majorarea salariului minim în agricultură

Ciolacu anunță un acord cu patronatele pentru majorarea salariului minim în agricultură

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, într-un mesaj pe Facebook, că a ajuns la un acord cu patronatele și sindicatele pentru noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Măsura este necesară pentru ca salariile angajaților să nu scadă după introducerea plății CASS prin legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.

„Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete.

Le mulțumesc patronatelor pentru că au înțeles importanța acestui moment și apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră. Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Anterior, la finalul lunii trecute, Guvernul a amânat majorarea salariului minim în contrucție și agricultură după ce a constatat că salariul net al angajaților ar putea scădea. Guvernul a aprobat, însă, Hotărârea pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.300 lei lunar începând de la 1 octombrie 2023, față de 3.000 lei.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...

Patru operatori de cereale din Portul Constanța – amendaţi cu câte 15.000 lei pentru poluarea aerului

Patru operatori de cereale din Portul Constanţa au fost amendaţi cu câte 15.000 lei de Garda de Mediu pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole