20.6 C
București
sâmbătă, 11 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleEurostat: Grecia, România şi Polonia, ţările UE cu cea mai ridicată pondere...

Eurostat: Grecia, România şi Polonia, ţările UE cu cea mai ridicată pondere a exploataţiilor agricole familiale

În Uniunea Europeană erau, în 2020, 9,1 milioane de ferme, majoritatea (un nivel estimat de 93%) putând fi clasificate ca exploataţii agricole familiale (ferme conduse de familie, unde 50% sau mai mult din forţa de muncă agricolă este furnizată de lucrătorii familiali), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Exploataţiile agricole familiale reprezentau cel puţin 80% din totalul fermelor în toate ţările din UE, exceptând Estonia (65%) şi Franţa (58%). Ţările UE cu cea mai ridicată pondere a exploataţiilor agricole familiale erau Grecia, România şi Polonia (toate cu o pondere de aproximativ 99% din totalul fermelor).

Exploataţiile agricole familiale domină structura agriculturii din UE în ceea ce priveşte numărul de exploataţii, contribuţia lor la forţa de muncă din agricultură şi, la un nivel mai redus, zona de teren cultivată şi valoarea producţiei generate.

Aproape şase din fiecare zece ferme (aproximativ 57%) sunt operate doar de deţinător şi de membrii familiei. La alte 36% din ferme, forţa de muncă din familie reprezintă cel puţin 50% din totalul forţei de muncă.

Exploataţiile agricole familiale erau responsabile pentru majoritatea suprafeţei agricole utilizate în 2020 (aproximativ 61% din cele 157,4 milioane hectare utilizate), cea mai mare parte din totalul forţei de muncă din agricultură (aproape 78%), majoritatea efectivelor de animale (aproape 55%) şi producţia standard (aproximativ 56%).

Deşi exploataţiile agricole non-familiale reprezentau în 2020 doar aproximativ 7% din totalul fermelor din UE, ele erau responsabile pentru o pondere mult mai ridicată a suprafeţei de teren folosită pentru producţia agricolă (aproximativ 39%), a totalului forţei de muncă din agricultură (aproximativ 22%), a efectivelor de animale (aproximativ 45%) şi a producţiei standard (aproximativ 44%).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din UE şi din România

Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice...
‹ adv ›

Apofruit – cooperativa din Italia cu 2700 de membri, anunță planurile de investiții în inovație varietală

Apofruit, o importantă cooperativă din Italia cu peste 2.700 de membri, a prezentat realizările și planurile sale strategice în...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România în perioada 14 – 15 mai

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, va veni în România la începutul săptămânii viitoare, pentru o vizită de două...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole