20.7 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSenatul a adoptat legea care interzice vânzarea cărnii sintetice în România

Senatul a adoptat legea care interzice vânzarea cărnii sintetice în România

Senatul a adoptat, în plen, un proiect de lege privind carnea şi produsele din carne, prin care se interzice comercializarea cărnii sintetice, obţinute în laborator din celule animale, pe piața internă, notează legestart.ro.

Propunerea legislativă are ca scop principal crearea unui cadru legal coerent pentru denumirea, prezenatarea, etichetarea și vânzarea produselor din carne, „urmărindu-se sănătatea populaţiei, respectarea condiţiilor de igienă şi informarea corectă a consumatorilor”, în ceea ce privește produsele pe care le achiziționează.

Potrivit acestui proiect de lege, conceptul „Produs românesc” din carne se referă la carnea şi produsele din carne rezultate din carcasele provenite 100% din fermele din România. Este interzisă etichetarea cărnii și a produselor din carne ca „Produs românesc” sau folosirea culorilor drapelului național, în condițiile în care aceste cerințe nu sunt îndeplinite.

De asemenea, etichetele produselor din carne trebuie să conțină un cod QR și prețul de achiziție, fie că acestea provin de pe piața internă sau de pe cea externă.

Cu privire la carnea sintetică obținută în laboratoare din celule de la animale, proiectul de lege este ferm. Comercializarea acestui tip de carne este interzisă pe piața internă. Această interdicție se aplică și pentru produsele culinare din alimentația publică care conțin carne sintetică.

Nerespectarea acestor reguli va implica sancțiuni sub formă de amenzi, cuprinse între 200.000 lei și 300.000 lei.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Parlamentul European votează pentru indicarea pe etichete a originii mierii

Parlamentul European a votat miercuri seara în favoarea unor...
‹ adv ›

LAPAR, Pro Agro, UNCSV: Parlamentul votează împotriva intereselor fermierilor din România

Parlamentul României este incapabil, în două mandate succesive, să adopte o Lege a arendei care să susţină activitatea fermierilor...

AFP: OMC se aşteaptă la relansarea comerţului mondial în acest an

Organizaţia Mondială a Comerţului a anunţat miercuri că se aşteaptă la o relansare graduală a comerţului mondial în acest...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole