5.8 C
București
luni, 9 decembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBloomberg: Investiţii de 7.000 de miliarde de dolari pentru a evita o...

Bloomberg: Investiţii de 7.000 de miliarde de dolari pentru a evita o criză de gaze naturale

Lumea va trebui să investească 7.000 de miliarde de dolari pentru a se asigura că există suficiente gaze naturale până în 2050, pe măsură ce statele fac trecerea la energia curată, estimează think tank-ul Institute of Energy Economics din Japonia, transmite Bloomberg.

Aceste investiţii vor fi necesare pentru a construi noi instalaţii de lichefiere a gazelor, modernizarea actualelor facilităţi şi dezvoltarea de noi câmpuri de gaze, potrivit Institute of Energy Economics.

Scenariul de la care au plecat analiştii de la IEEJ presupune o reducere de 56% a emisiilor până în 2050, în condiţiile în care statele emergente vor putea să ajungă la neutralitatea emisiilor de carbon până la mijlocul secolului.

‹ adv ›

Însă dacă emisiile vor rămâne la nivelul actual, atunci ar putea fi nevoie de aproape 10.000 de miliarde de dolari pentru a menţine o aprovizionare suficientă cu gaze naturale până la mijlocul secolului, estimează IEEJ.

Zilele trecute, International Gas Union, grup de lobby pentru industria gazelor, a dat şi el publicităţii un raport în care atrage atenţia că oferta mondială de gaze naturale va scădea în următoarele decenii fără noi investiţii, ceea ce va conduce la şocuri de preţ mai grave şi mai frecvente decât cele înregistrate în ultimii doi ani.

Potrivit IGU, „incertitudinea cu privire la traiectoria viitoare a pieţei de gaze lichefiate şi rolul gazelor în tranziţia energetică continuă să afecteze şi, în unele cazuri, să întârzie deciziile de investiţii”.

În schimb, Agenţia Internaţională a Energiei estimează că cererea de gaze va atinge nivelul maxim în cursul acestui deceniu şi în consecinţă nu ar mai fi nevoie de noi proiecte care să se deruleze pe termen lung.

Pe de altă parte, mari producători, precum Chevron Corp. şi Shell Plc, susţin că gazele naturale vor juca un rol pe termen lung în tranziţia energetică, în special pe măsură ce ţările renunţă la cărbune. 

‹ adv ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Credit Agricole își majorează participația în Banco BPM pentru a proteja interesele din Italia

Decizia Credit Agricole SA de a-şi majora participaţia în...
‹ adv ›

AgroMeteo: Culturile de toamnă vor avea ritmuri lente de creștere

AgroMeteo: Culturile de toamnă (rapiţă, orz şi grâu) vor înregistra ritmuri lente de creştere şi dezvoltare în aproape toată...

ANSVSA intensifică acţiunile de control în perioada sărbătorilor de iarnă

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) intensifică acţiunile de control, până pe 24 decembrie 2024, prin...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole