8 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiție de opt milioane de euro în Judeţul Giurgiu. Se vor construi...

Investiție de opt milioane de euro în Judeţul Giurgiu. Se vor construi două centre de colectare legume şi fructe

Fermierii din județul Giurgiu se vor bucura de două centre de colectare legume și fructe, după o investiție totală de 8 milioane de euro, scrie puterea.ro.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că în localitățile Comana și Vărăști, din județul Giurgiu, se va construi câte un centru de colectare legume și fructe, investiția totală fiind de 8 milioane de euro.

„Judeţul Giurgiu va avea două centre de colectare legume şi fructe, unul la Comana şi unul la Vărăşti. Ieri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost la Colibaşi pentru a sta de vorbă cu fermierii din zonă şi pentru a oferi detalii despre investiţia importantă pentru agricultura giurgiuveană”, a menționat deputatul Marian Mina.

Cele două centre de colectare vor fi amenajate pe câte 3.200 de metri pătraţi, iar valoarea fiecăruia se ridică la 4 milioane de euro, bani de la bugetul de stat.

În toată ţara vor fi 15 astfel de obiective şi au fost alese judeţele cu cel mai mare număr de cereri în programul „Tomata”, Giurgiu fiind pe locul 4 la nivel naţional.

Centrele vor fi realizate printr-un acord încheiat între „Casa Unirea”, Ministerul Agriculturii şi unităţile administrativ-teritoriale, unde vor fi amenjate acestea.

După ce vor fi gata, centrele de colectare legume şi fructe vor fi date în locaţie de gestiune, pe o perioadă de 49 de ani, agricultorilor care cultivă atât în spaţii protejate, cât şi în câmp şi fac parte din cooperative”, adaugă deputatul Marian Mina.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse pentru patru judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiaza, mai...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

Bășicarea frunzelor de piersic – Taphrina deformans

Bășicarea frunzelor de piersic este o boală produsă de ciuperca Taphrina deformans, ce infectează piersicul și nectarinul, precum și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole