17.4 C
București
miercuri, 1 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleLansarea Platformei de parteneriat agroalimentar - „Agrifood Partnership Platform”

Lansarea Platformei de parteneriat agroalimentar – „Agrifood Partnership Platform”

La invitația lui Vladimir Bolea, viceprim-ministru şi ministru al agriculturii şi industriei alimentare din Republica Moldova, secretarul de stat Sorin Moise a participat între 6-7 octombrie 2023, la Chişinău, la evenimentul de lansare a Platformei de parteneriat agroalimentar, „Agrifood Partnership Platform”.

Scopul Platformei este de a crea un cadru general menit să faciliteze comunicarea între ministerele agriculturii din țările reprezentate la lucrări şi, astfel, să asigure sprijinul necesar Republicii Moldova, în procesul de aderare la Uniunea Europeană, conform legislației în vigoare.

Ca şi metode de lucru, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova propune colaborarea bilaterală și multilaterală și crearea unui Grup de lucru care să lucreze în sensul realizării obiectivelor propuse.

Evenimentul este considerat drept o piatră de temelie a cooperării dintre Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova cu ministerele agriculturii din statele membre UE pe parcursul integrării țării în UE și va contribui la transformarea sistemului agroalimentar.

Sorin Moise a punctat, în intervenția sa în cadrul lucrărilor, angajamentul pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova în baza procesului de reforme şi a priorităților asumate în implementarea agendei de aderare şi armonizare a sectorului agroalimentar al Republicii Moldova.

„Vom împărtăși viziunea noastră cu privire la etapele ce trebuie parcurse de Republica Moldova pentru alinierea sectorului agroalimentar la cerinţele şi standardele Uniunii Europene. Avem în vedere schimbul de informaţii şi bune practici, organizarea de sesiuni de instruire pentru armonizarea legislației cu cea europeană (consolidare instituțională, fitosanitar, material săditor, cercetare, promovare, vegetal. zootehnie, industrie alimentară etc), iar domeniile de interes vor fi identificate prin consultare cu reprezentanții ministerului omolog din Republica Moldova”, a declarat Sorin Moise.

La finalul lucrărilor a fost semnată o Declarație comună de parteneriat, care se referă la abordările cu care se va confrunta Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, consolidarea capacității instituționale, alinierea la politica agricolă comună, implementarea cerinţelor de calitate a standardelor de siguranţă alimentară în conformitate cu standardele UE, asigurarea unui sistem alimentar echitabil, sănătos.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole