15 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvConferința „Sustenagora: Agricultura Sustenabilă”, a reunit peste 50 de fermieri interesați de...

Conferința „Sustenagora: Agricultura Sustenabilă”, a reunit peste 50 de fermieri interesați de metode și practici de agricultură

ProCredit Bank a organizat cu succes prima ediție a conferinței „Sustenagora: Agricultura Sustenabilă”, care a reunit peste 50 de fermieri interesați de metode și practici de agricultură sustenabilă. Evenimentul a avut loc în sud-estul țării, în județul Constanța, regiune care se confruntă cu un nivel de umiditate scăzut al solului, lipsa precipitațiilor având un impact negativ considerabil asupra recoltelor din ultimii ani.

Obiectivul conferinței a fost de a stimula colaborarea și schimbul de experiență dintre participanți, încurajând astfel implementarea soluțiilor reale la problemele climatice actuale. Printre speakerii evenimentului s-au numărat experți și consultanți în agricultură integrată durabilă, precum Patrick Valmary, un pionier în domeniu, cu o experiență de 30 de ani în sectorul agricol din România și Franța, și Cristiana Necula, inginer agronom care practică principiile sustenabilității în propria fermă.

Sustenagora: Agricultură sustenabilă, oportunități pentru fermierii români

Primul panel a servit drept introducere în subiectul agriculturii sustenabile, aducând în centrul atenției contextul actual și oportunitățile prezente în acest sector. Cel de-al doilea panel s-a concentrat pe discuții practice pe subiectul tehnologiei agricole pentru ferme sustenabile. Ambele sesiuni au încurajat dialogul deschis și întrebările din partea publicului, oferind astfel experiența unui forum real, în care sunt urmărite aspecte precum comunicarea și identificarea soluțiilor potrivite pentru fiecare fermă. 

În calitatea sa de organizator, ProCredit Bank s-a concentrat, în primul rând, pe a aduce valoare comunității sale de clienți și colaboratori prin prisma informațiilor utile și a facilitării schimbului de experiențe practice. 

„ProCredit Bank, în calitatea sa de finanțator, își asumă un angajament ferm în dezvoltarea agriculturii sustenabile în România, conștientizând impactul sectorului agricol, atât pentru economie cât și pentru mediu. De peste 20 de ani oferim finanțare și soluții financiare adaptate nevoilor specifice ale acestui sector crucial și ne implicăm activ în înțelegerea fiecărei provocări pe care o au agricultorii”, afirma Valentina Neagoe, Șef Departament Clienți Persoane Juridice ProCredit Bank România. 

ProCredit Bank, promotor al agriculturii sustenabile

ProCredit Bank depune eforturi susținute pentru a ridica nivelul de conștientizare în ceea ce privește schimbările climatice și efectele activităților economice asupra mediului. 

Alexandra Floricică, Șef Departament Energie Verde ProCredit Bank România, declară:

„Într-un context al schimbărilor climatice tot mai pronunțate, în care România a suferit pierderi monetare în valoare de aproximativ 14 miliarde de euro între 1980-2020, sectorul agricol devine critic pentru a asigura stabilitatea economică și a satisface nevoile alimentare ale populației. Sustenagora: Agricultură Sustenabilă reprezintă un forum pentru fermieri și experți în agricultură, în cadrul căruia ne propunem să discutăm și să învățăm despre cele mai bune practici și inovații, aplicabile în funcție de fiecare regiune a țării”.

După succesul conferinței din Constanța, „Sustenagora: Agricultura Sustenabilă” revine cu cea de-a doua ediție, dedicată fermierilor din vestul țării, de această dată. La fel ca la prima ediție, participanții vor fi fermieri și colaboratori din comunitatea ProCredit Bank. 

Seria de conferințe este menită să aducă participanților un beneficiu adițional în cadrul colaborării cu ProCredit Bank, într-un cerc restrâns ce permite un dialog deschis. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole