12.9 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii: Reînceperea producţiei de zahăr, la Luduş, este dovada clară de...

Ministrul Agriculturii: Reînceperea producţiei de zahăr, la Luduş, este dovada clară de patriotism economic

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, a declarat, miercuri, la Luduş, că reînceperea producţiei de zahăr la fabrica din localitate este o dovadă clară de patriotism economic.

„Cred că reînceperea producţiei de zahăr aici, la Luduş, este dovada clară de patriotism economic şi vreau să vă felicit că sunteţi implicată în această fabrică şi că, pentru prima oară în România (în ultima perioadă – n.r.), anul acesta se produce zahăr românesc. Sunt trei lucruri foarte importante. Pe de o parte, fermierii au unde să-şi valorifice materia primă, vorbim de sfecla de zahăr. Mai mult de atât, vom continua subvenţionarea pe hectar a sfeclei de zahăr. Ministerul Agriculturii a avut şi este în continuă legătură cu producătorii de sfeclă de zahăr. Luduşul, oamenii care muncesc aici, în această fabrică, îşi păstrează locurile de muncă şi este un lucru foarte important, pentru că ne dorim foarte mult ca toţi românii să rămână să muncească aici, în România”, a precizat ministrul.

Ministrul Agriculturii a vizitat, miercuri, Fabrica de Zahăr din Luduş, împreună cu Mihaela Neagu, unul dintre deţinătorii fabricii, şi cu deputatul PSD, Dumitriţa Gliga.

El a arătat că zahărul produs la Luduş deja este pe rafturile magazinelor şi că abia aşteaptă să îl cumpere din supermarket.

„Ştiţi foarte bine că merg în magazine, pentru că Ministerul Agriculturii a fost iniţiatorul legii privind plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Vreau să merg în supermarket, în retail, să pot să cumpăr zahărul românesc produs aici, la Luduş. Sunt sigur că românii vor cumpăra zahăr românesc. Nu sunt adeptul importului de zahăr din alte state.

Mi-aş dori foarte mult ca doamna Neag şi Luduşul să dubleze capacitatea pentru a avea producţie cât mai mare de zahăr şi să găsim în magazine şi să dăm copiilor şi românilor zahăr românesc. M-aş bucura tare mult ca Luduş-Bod să devină primele firme de procesare din România care aplică pe INVESTALIM. Mi-aş dori foarte mult să veniţi în acest program şi să retehnologizaţi, practic să scădeţi costurile prin programele pe care le avem şi pe eficienţa energetică şi să aveţi o producţie cât mai bună de zahăr în România”, a susţinut Florin-Ionuţ Barbu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

6 îngrășăminte organice utile în grădină

An de an, concomitent cu recoltarea culturilor din sol...
‹ adv ›

Cultura de pepene verde fără semințe – cum se cultivă

Hibrizii de pepene verde fără semințe sunt din ce în ce mai populari. O înțelegere de bază a geneticii...

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, în următoarele 4 săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza meteo pentru perioada 8 aprilie - 6 mai 2024. Potrivit meteorologilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole