20.3 C
București
duminică, 7 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleTotalEnergies achiziționează Ombrea, cea mai mare companie de agrivoltaice din Franța

TotalEnergies achiziționează Ombrea, cea mai mare companie de agrivoltaice din Franța

TotalEnergies, o companie globală de energetică, a achiziționat Ombrea, compania lider de agrivoltaice din Franța. Achiziția va accelera dezvoltarea agrivoltaicelor a TotalEnergies pe piețele interne și internaționale.

Agrivoltaica este un sistem care combină producția de energie solară cu agricultura. Ombrea are expertiză în proiectarea și implementarea de sisteme agrivoltaice eficiente, iar TotalEnergies își propune să valorifice această expertiză pentru a dezvolta 1,5 GW de proiecte agrivoltaice în conformitate cu Legea franceză de accelerare a energiei regenerabile.

TotalEnergies va integra echipa și fondatorii Ombrea în întreprinderile sale regenerabile. Aix-en-Provence al Ombrea va servi drept hub global al companiei pentru agrivoltaice. Peste 40 de experți de la Ombrea vor colabora cu specialiștii în agrivoltaice ai TotalEnergies pentru a dezvolta soluții inovatoare care să combine energia solară cu agricultura.

Vincent Stoquart, vicepreședinte senior al departamentului de energie regenerabilă la TotalEnergies, a declarat că achiziția este un pas important în strategia companiei de a deveni un lider global în energia regenerabilă. El a subliniat că achiziția va ajuta TotalEnergies să genereze venituri din energia solară, să susțină operațiunile agricole și să reducă amprenta de carbon.

Fondatorii Ombrea au salutat achiziția, spunând că aceasta va accelera implementarea soluțiilor lor inovatoare de agrivoltaică. Ei au subliniat că agrivoltaica este o soluție win-win pentru agricultura și energia regenerabilă.

Achiziția se aliniază cu ambițiile privind energia verde ale TotalEnergies de a atinge zero net până în 2050. Compania are o capacitate impresionantă de generare de energie regenerabilă de 19 GW începând din iulie 2023 și se extinde, vizând 35 GW din surse regenerabile și stocare până în 2025 și ambițioasele 100 GW până în 2030.

Despre TotalEnergies

TotalEnergies este o companie globală care produce și comercializează energie: petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze din surse regenerabile, energie regenerabilă și electricitate. Cei 100.000 de angajați ai companiei sunt angajați să ofere o energie mai bună, mai accesibilă, mai curată și mai fiabilă. Operează în 130 de țări și ambiția sa este să devină un lider energetic responsabil.

Despre Ombrea

Ombrea este o companie franceză de tehnologie verde specializată în agrivoltaică. Fondată în 2016, a înființat zece situri și a cercetat aproximativ cincizeci de varietăți de culturi pentru a dezvolta soluții inovatoare care să combine producția agricolă cu generarea de energie electrică verde.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Germania: Producţia de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ...
‹ adv ›

IEA: Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022

Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022, a anunţat joi...

Reuters: Germania a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene

Echipamentele de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene instalate în 2023 în Germania au atins un nivel record, însă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole