14.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia ar putea introduce cote la exporturile de combustibili

Rusia ar putea introduce cote la exporturile de combustibili

Rusia ar putea introduce cote la exporturile de combustibili, dacă interdicţia completă impusă săptămâna trecută nu reuşeşte să reducă semnificativ preţurile la benzină şi motorină, a anunţat vicepremierul Alexander Novak, transmite Reuters.

În ultimele luni, Rusia s-a confruntat cu o penurie de combustibili, iar preţurile au crescut, în contextul majorării cotaţiilor la ţiţei pe plan global şi al deprecierii rublei.

Ca răspuns, săptămâna trecută, Rusia a interzis temporar exporturile de benzină şi motorină către toate ţările, excluzând patru state din fosta URSS. Până acum, în acest an, Rusia a exportat, zilnic, aproximativ un milion de barili de motorină şi 130.000 barili de benzină, conform datelor J.P.Morgan.

Novak s-a întâlnit cu şefii marilor companii energetice din Rusia şi le-a spus că iniţial interdicţia a dus la scăderea preţurilor la Bursa International Mercantile Exchange din Sankt Petersburg.

Autorităţile de la Moscova susţin că restricţiile la exporturile de combustibili, anunţate în 21 septembrie, vor fi menţinute până când se va stabiliza piaţa internă. Analiştii se aşteaptă să dureze câteva săptămâni, până când se va finaliza recoltarea.

Orice cotă la exporturile de combustibili va fi probabil introdusă după ridicarea restricţiilor la exporturile de combustibili şi va fi similară restricţiilor impuse de Rusia la vânzarea peste hotare a îngrăşămintelor.

Deşi iniţial restricţiile la exporturile de combustibili au dus la scăderea preţurilor la Bursa International Mercantile Exchange din Sankt Petersburg, ele au crescut în ultimele zile.

„Creşterile de preţuri nu sunt acceptabile. Dacă situaţia nu se va modifica, vor fi luate măsuri stricte de reglementare, comparabile cu cele de pe piaţa îngrăşămintelor”, a declarat Alexander Novak.

Acesta le-a cerut producătorilor de ţiţei să ia măsuri urgent pentru reducerea preţurilor combustibililor la benzinării.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole