25 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Agriculturii anunță simplificarea accesului fermierilor la fondurile europene: Un singur aviz...

Ministrul Agriculturii anunță simplificarea accesului fermierilor la fondurile europene: Un singur aviz de la Direcția Agricolă Județeană

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat o reformă majoră menită să simplifice și să eficientizeze procesul de accesare a fondurilor europene pentru fermierii români. Conform declarației sale, fermierii vor avea nevoie de un singur aviz de la o singură instituție – Direcția Agricolă Județeană, pentru a accesa fondurile europene în anii următori, scrie puterea.ro.

Ministrul Barbu a subliniat că această reformă face parte din eforturile ministerului de a elimina birocrația și de a facilita accesul fermierilor la resursele financiare europene. În prezent, fermierii sunt obligați să obțină avize de la multiple instituții pentru a accesa aceste fonduri, ceea ce adaugă o mare complexitate și întârzieri în proces.

„Anumite agenții din Ministerul Agriculturii funcționează, practic, un pic pe lângă lege. Sunt ordonatori terțiari de credite care merg să facă anumite plăți cărora nici măcar nu poți să le acorzi CFP, pentru că nu au încadrare economică,” a declarat ministrul Barbu.

În cadrul acestei reorganizări, Ministerul Agriculturii are planificat să elimine aproximativ 7.000 de posturi vacante, să desființeze aproape 298 de funcții de conducere, 67 de instituții publice și 67 de ordonatori terțiari de credite. Toate aceste instituții se vor comasa, iar Ministerul Agriculturii va fi axat pe dezvoltarea politicii agricole.

„Eu nu mai pot să-mi permit ca fermierii români să meargă, pentru accesarea de fonduri europene, la nouă instituții și să ia nouă avize. Fermierii români vor lua un singur aviz pentru accesarea de fonduri europene, de la Direcția Agricolă Județeană,” a adăugat ministrul Barbu.

Această schimbare majoră are ca scop nu doar simplificarea procesului, ci și sporirea eficienței în gestionarea fondurilor europene și, în cele din urmă, sprijinirea dezvoltării sustenabile a agriculturii în România.

Ministrul a încheiat declararea sa subliniind că nu mai dorește să vadă fermieri în fața ușilor multiplelor instituții pentru a obține avize, iar acest lucru nu se va mai întâmpla grație reorganizării propuse.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Importurile de lapte brut au crescut cu 34,3%, în primele două luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele două luni ale anului, o cantitate de 192.982 tone de...

AFP: Lâna franceză încearcă să iasă din criză şi să găsească noi debuşee

În pofida calităţilor lânii oilor din rasa merinos, crescătorii francezi de oi nu au avut niciodată probleme atât de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole