15.8 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuters: Un nou atac cu drone asupra portului Izmail

Reuters: Un nou atac cu drone asupra portului Izmail

Rusia a atacat luni noaptea cu drone iraniene Shahed portul Izmail din Ucraina, informează aviaţia militară ucraineană şi guvernatorul regiunii Odessa, conform Reuters şi AFP.

Atacul, care a durat peste două ore, a avariat o clădire din port, depozite şi peste 30 de camioane şi autoturisme, a anunţat pe Telegram guvernatorul Oleh Kiper. Doi şoferi de camion au fost răniţi, unul din ei având nevoie de îngrijiri în spital.

Apărarea antiaeriană ucraineană afirmă că a doborât 26 din cele 38 de drone lansate de ruşi.

Portul Izmail de la Dunăre, la frontiera cu România, este una din cele mai importante rute de export al cerealelor ucrainene, după ce Rusia a refuzat în iulie să prelungească acordul privind transportul pe Marea Neagră.

Marţi, un alt atac a produs pagube la o firmă locală din oraşul Krivoi Rog din regiunea Dnepropetrovsk din sudul Ucrainei; primarul localităţii, Oleksandr Vilkul, a declarat că nu s-au raportat imediat victime. Reuters nu a fost în măsură să confirme informaţia din surse independente, iar Rusia nu a comentat. Primele rapoarte arată că a fost vorba de o rachetă balistică.

Vilkul a afirmat că ruşii au lovit şi districtul Nikopol.

Ucrainenii au atacat la rândul lor cu drone regiunea Kursk din Rusia, întrerupând alimentarea cu energie electrică în şapte localităţi, a anunţat guvernatorul regiunii, Roman Starovoit, precizând că nimeni nu a fost rănit sau ucis.

Ministerul rus al Apărării anunţase deja că apărarea antiaeriană a distrus o dronă lansată de ucraineni în Kursk, la ora locală 05:30 (02:30 GMT), după ce anterior apăruseră informaţii despre doborârea mai multor drone în regiunea respectivă, vecină cu Ucraina.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Făinarea la măr – sfaturi pentru control, tratamente

Făinarea la măr este o boală frecvent întâlnită în...
‹ adv ›

Cum hrănim vacile de lapte pentru o producție înaltă

Producția înaltă la vacile de lapte poate fi tractată diferit. Aceasta este influențată de numeroși factori. Se cunoaște că...

Atenționare! Ploșnițele cerealelor, prezente în culturile de grâu

Primii adulți au fost observați la data de 23 aprilie 2024. În cultura verificată am găsit și primele ponte...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole