10 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleConferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „Pâinea Păcii”

Conferința anuală europeană „PeaceBread” (Pâinea Păcii) a fost găzduită anul acesta de Slovacia, în perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra.

Tema conferinței din acest an a fost „Promovarea implicării tinerilor fermieri în dezvoltarea cercetării și utilizarea noilor tehnologii în agricultură”.

Partenerul societății civile slovace al proiectului Pâinea Păcii” din anul 2023 este Școală de Viticultură și Pomicultură din Modra, care participă la organizarea evenimentului alături de ministerul slovac al agriculturii și de Asociația PeaceBread (Friedensbrot e. V.), aflată sub patronajul ministrului federal german al agriculturii.

Proiectul Pâinea Păcii” este o inițiativă internațională privind pacea și agricultura sub patronajul ministrului german pentru alimentație și agricultură în scopul de a marca prăbușirea Zidului Berlinului și a Cortinei de Fier, precum și unificarea Europei prin reunirea factorilor de decizie în domeniul agriculturii și a membrilor societății civile din 12 țări partenere. 

În cadrul discursului său, secretarul de stat Aurel Simion a explicat rolul strâns al educației alimentare în contextul provocărilor aduse de schimbările climatice. 

„Avem nevoie de unitate, pace, coordonare și complementaritate în acțiunile noastre. În egală măsură, politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană”, a explicat Aurel Simion.  

„Pâinea Păcii” are ca parteneri instituționali ministerele cu responsabilități pe domeniul agricol și ca parteneri sociali, asociații, camere de comerț, reprezentanți ai administrației locale etc. Statele partenere sunt Germania, Bulgaria, Estonia, Croaţia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ungaria şi România. Anul acesta au fost invitați si reprezentanți din Finlanda și Ucraina.

Sprijinirea tinerei generații de fermieri europeni este foarte importantă deoarece sporește avantajele competitive ale agriculturii și contribuie substanțial la asigurarea aprovizionării cu alimente pentru anii următori. Tinerii fermieri sunt deschiși la inovare, schimbare, noi tehnologii și, astfel, influențează în mod semnificativ sustenabilitatea sistemelor alimentare.

Dezvoltarea socială a zonelor rurale susține agricultura durabilă și competitivă și face zonele rurale mai atractive pentru tinerii fermieri.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi...
‹ adv ›

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole