13.3 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

HomepageAdvVIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori...

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România, cât și în țările din regiune continuă să asigure tot mai multor fermieri eficiență și, drept rezultat, plus valoare.

Bio Roniko din raionul Haskovo, Bulgaria se numără printre companiile care recent au implementat un proiect de instalare a mașinilor de irigații Variant Irrigation de tip pivot, pentru a-și securiza producția.

Vasyl Nedyalkov, inginer-agronom în cadrul Bio Roniko, menționează că instalarea sistemelor de irigare era o măsură obligatorie, mai ales că o parte din producția obținută de pe cele 4500 de hectare avute în gestiune este utilizată pentru furajarea vacilor pe care le au în fermă.

„100 de hectare de porumb sunt irigate de trei pivoți Variant Irrigation, pentru altele 100 de hectare mașinile au fost instalate și urmează a fi utilizate anul viitor. În plus, planificăm pentru alte 300 de hectare să instalăm pivoți în 2024. Reușind să facem doar două udări la porumb în acest sezon, deoarece am instalat sistemul mai târziu, așteptăm recolte cu 4-5 tone mai mari la culturile irigate: 2-3 tone de porumb la hectar pe loturile neirigate și peste 7 tone pe cele irigate”, ne-a povestit Vasyl Nedyalkov.

Acesta a mai adăugat că, printre principalele avantaje care a determinat Bio Roniko să opteze anume pentru sistemele de irigații produse la fabrica Variant Irrigation de la Târgu Jiu au fost prețul mai bun, calitatea înaltă a sistemelor și o productivitate mai mare a acestora, fiind posibilă irigarea suprafețelor mai mari comparativ cu alternativele.

„Pe lângă calitate și preț bun, nu am avut probleme în perioada în care am reușit să testăm pivoții. Astfel, recomandăm și altor fermieri să analizeze neapărat această ofertă, atunci când aleg compania cu care să colaboreze”, a conchis Vasyl Nedyalkov.

Variant Irrigation, unul dintre cei mai mari producători de mașini de irigat din Europa de Est, cu fabrici în România și Ucraina, are peste 500 de proiecte de irigare implementate în mai multe țări, inclusiv în România, Polonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria, Slovenia, Croația și Ucraina.

Printre principalele avantaje ale mașinilor de irigat Variant Irrigation se numără:

  • Construcția de bază a mașinilor de irigat este similară cu sistemele americane de irigare, dar în mașinile Variant Irrigation se folosesc dezvoltări proprii de design. Majoritatea mașinilor de tip pivot ale altor producători acoperă suprafața unui cerc în aproximativ cinci zile, în timp ce pivoții Variant Irrigation acoperă aceeași suprafață în 3-3,5 zile cu același consum de apă, ceea ce oferă un avantaj economic pentru ferme.
  • Toate elementele structurii metalice sunt tratate prin galvanizare la cald, asigurând fiabilitatea și durabilitatea mașinii în orice condiții meteorologice.
  • Variant Irrigation folosește cele mai de calitate componente de la branduri mondiale de top (Senninger, Nelson, Komet, Dalgakiran, Schneider Electric etc.). Aceste componente sunt similare cu cele folosite de principalii concurenți, inclusiv branduri americane. De exemplu, cutii de viteze și motoare de la UMC, componente electrice de la Schneider Electric (Franța) și pulverizatoare și duze de la Nelson (SUA) și Komet (Austria).
  • Controlul calității produselor. La producție are implementat propriul laborator certificat pentru evaluarea calității metalului. De exemplu, fiecare țeavă din sistem este testată sub presiune, garantând fiabilitatea maximă în funcționarea mașinii și o durată de viață îndelungată.
  • Compania are propriul sistem de control la distanță pentru mașinile de irigat prin aspersiune. Clientul poate să comande și să achiziționeze la instalarea sistemului de irigație sistemul de control. Acest program permite managerului fermei, agronomului sau operatorului să urmărească funcționarea sistemului de irigare de pe smartphone sau computer: să îl pornească și să îl oprească la distanță, să schimbe direcția de mișcare, să inverseze, să seteze rata de aplicare a apei și să vadă starea de funcționare a mașinii. Programul detectează și erorile și avertizează despre ele.

Pentru mai multe detalii despre produsele companiei Variant Irrigation, accesați variant-ir.com.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Județul Timiș – unul dintre cele mai puternice hub-uri agricole regionale

Vestul ţării câștigă tot mai mult teren în planurile...

Grupul OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,39 miliarde lei în primul trimestru, în scădere cu 6%

Grupul OMV Petrom a obţinut în primele trei luni ale acestui an un profit net de 1,399 miliarde de...

Cricova – soiuri noi pentru vinuri și spumante selecte și oportunități excelente în turism

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova marchează un moment semnificativ în expansiunea sa, prin inițierea plantării a 51...

Îngrășăminte specializate Dr Green – soluții avansate în fertilizarea culturilor

Dr Green este o companie poloneză modernă, în creștere rapidă, care produce îngrășăminte foliare inovatoare pentru toate culturile agricole.  Dr Green...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole