27.7 C
București
marți, 1 iulie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvMarsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta...

Marsh: Comcereal Vrancea a primit despăgubiri de 2,3 mln euro pentru seceta din 2022

Seceta rămâne o amenințare majoră pentru investițiile fermierilor din România, iar schimbările climatice accentuează acest pericol. Într-un caz recent, Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, a reușit să obțină o soluție de succes pentru grupul de companii Comcereal Vrancea, un important membru al FAPPR (Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România).

În urma unei perioade de secetă severă, Comcereal Vrancea a suferit pierderi semnificative în producția agricolă, în 2022. Cu sprijinul echipei de specialiști Marsh, compania asigurată a primit o despăgubire în valoare de 2,3 milioane de Euro.

„Având în vedere amplitudinea manifestărilor climatice înregistrate în ultimii ani în multe zone agricole din România, cum a fost, de exemplu, seceta severă din 2020, urmate de un an agricol excepțional în 2021, noi am identificat nevoia dezvoltării și implementării unei soluții de management al riscurilor sistemice la care este expusă producția agricolă.

Prin intermediul acestei soluții ne asigurăm că investițiile noastre sunt protejate în fața unor astfel de amenințări si dam continuitate planurilor de viitor. Un asemenea produs reprezintă o premieră în România și a fost accesat direct de pe piețele internaționale de asigurări, iar suportul FAPPR a fost esențial pentru a construi un produs de asigurare conform cu regulile Submasurii 17.1 din cadrul PNDR”, a declarat Cătălin Scutaru, Director General Adjunct al Comcereal Vrancea.

Comcereal Vrancea a beneficiat de soluția unică, dezvoltată de Marsh România, lider în brokeraj de asigurări și consultanță de risc, utilizând suportul FAPPR și al altor asociații de profil din România, care acoperă atât riscurile clasice – precum seceta, arșița, inundațiile, ploile excesive, sau înghețurile sezoniere, cât și riscuri specifice, cum ar fi boli și alte organisme dăunătoare.

APPR
APPRhttp://apprs.ro
APPR reprezintă producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România.

1 COMENTARIU

  1. Niște excroci. Pe mine ma evecuta ca nu am putut în 2020 cantitatea de floare de 20t. Am dat numai 11 t. A fost secetă cumplită. M-au penalizat cu 400 de milioane. O sumă enorma pentru mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TehAgroFest 2025 – 3 zile de inovație agricolă în câmp, aproape de Chișinău

În perioada 31 iulie – 2 august 2025, la doar...

Programul de asigurare pentru hibrizii de rapiță Dekalb se extinde și în 2025

Rapița este și va rămâne una dintre cele mai importante culturi din România. Pe lângă importanța ei în cadrul...

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”. Episoadele vor fi...

MagicTrap: Revoluția digitală în monitorizarea dăunătorilor

Bayer România anunță lansarea MagicTrap, o inovație tehnologică ce transformă monitorizarea tradițională a dăunătorilor într-un proces digital, precis și...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole