17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

HomepageAdvBanca Transilvania lansează pentru fermieri creditul „De 5 ori APIA”

Banca Transilvania lansează pentru fermieri creditul „De 5 ori APIA”

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanţării culturilor agricole şi creşterii animalelor, prin care fermierii pot obţine până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, conform unui comunicat al băncii.

Datorită parteneriatului BT cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), clienţii nu trebuie să prezinte alte garanţii pentru un astfel de împrumut, garanţiile FGCR acoperind până la 80% din valoarea finanţărilor.

Aceste credite acordate în baza subvenţiilor APIA cresc accesul fermierilor la finanţări prin majorarea perioadei de acordare şi prin extinderea categoriilor de beneficiar. Finanţările sunt acordate pe 5 ani, în loc de 3 ani, cum este Creditul De 3 ori APIA şi se adresează inclusiv fermierilor cu activitate în zootehnie.

Noul credit, obţinut în baza adeverinţei APIA şi cu garanţia FGCR, înseamnă 90% din subvenţia APIA pentru următorii 5 ani; are dobândă ROBOR 6M + 2%, la care se adaugă 1% comision de acordare şi comisionul aferent garanţiei fondului; garanţiile FGCR acoperă până la 80% din valoarea finanţărilor.

Pentru fermierii care au accesat deja Creditul De 3 ori APIA Sector Vegetal, banca poate suplimenta plafonul până la nivelul maxim al Creditului De 5 ori APIA.

Fermierii pot aplica inclusiv online pentru un credit, pe finantariagricole.ro.

„În acest an, BT a acordat peste 3.600 de credite în valoare de peste 2,6 miliarde lei, din care peste 350 milioane de lei reprezintă împrumuturile APIA. Angajamentul nostru este să contribuim la modernizarea agriculturii prin finanţare, specializare şi tehnologizare”, declară Sorin Ignat, director Agribusiness, Banca Transilvania.

Banca Transilvania are peste 30.000 de clienţi agribusiness, iar valoarea totală a finanţărilor pentru clienţii agribusiness depăşeşte 5 miliarde lei.

Banca Transilvania
Banca Transilvaniahttps://www.bancatransilvania.ro
Banca Transilvania este cel mai mare grup bancar din România.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole