33.1 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleVIDEO. Explozie puternică la un depozit de cereale din portul Derince, Turcia

VIDEO. Explozie puternică la un depozit de cereale din portul Derince, Turcia

Cel puţin 10 oameni au fost răniţi luni într-o explozie la un depozit de cereale din apropiere de portul Derince din vestul Turciei, informează Reuters.

A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauza exploziei, a menţionat guvernatorul provinciei Kocaeli, Seddar Yavuz.

Potrivit guvernatorului, primele evaluări indică faptul că la originea deflagraţiei înregistrate în jurul orei 14.40 (11.40 GMT) s-a aflat comprimarea pulberei de cereale în timpul transferului cerealelor de pe o navă în siloz.

„Ni s-a spus că este posibil tehnic să se producă o explozie din cauza comprimării prafului de cereale, dar investigăm toate motivele posibile”, a adăugat Yavuz.

Doi dintre răniţi au fost internaţi în stare gravă şi nu sunt semnalate persoane dispărute, a mai spus guvernatorul. Ministerul Transporturilor a anunţat la rândul său că nu au fost avariate nave în urma exploziei.

Portul Derince

Derince este un port de dimensiuni medii, situat la Marea Neagră, Marea Marmara în Turcia. A început să funcționeze în 1904. Portul Derince este unul dintre puținele porturi din Turcia aflate sub controlul guvernului. Portul este operat de Căile Ferate de Stat Turcești. Acesta reprezintă un element important al economiei, fiind poarta principală de import și export pentru industria din Izmit.

În fiecare an, aproximativ 870 de nave vizitează acest port, dintre care 25% sunt nave de marfă generală, 16% sunt petroliere/chimicale, 16 sunt nave transportatoare de vehicule și 12% sunt nave de transport containere. Lungimea maximă a navelor înregistrate care au intrat în acest port este de 396 de metri. Pescajul maxim este de 13,1 metri.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plafonul de garantare al programului IMM Plus a fost suplimentat

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderilor Mici...
‹ adv ›

Fechet, la Consiliul de Mediu: Neutralitatea climatică presupune paşi îndăzneţi şi acţiuni decisive

Atingerea neutralităţii climatice până în anul 2050 presupune paşi îndrăzneţi şi acţiuni decisive, iar unul dintre cele mai importante...

Harghita: Peste 24.000 de fermieri au depus cereri de subvenţii la APIA, în scădere uşoară faţă de 2023

Peste 24.000 de fermieri au depus, în acest an, cereri pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole