22.6 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaCotaţiile la grâu au crescut după ce Rusia a atacat porturile din...

Cotaţiile la grâu au crescut după ce Rusia a atacat porturile din regiunea Odesa

Cotaţiile la grâu şi porumb au crescut marţi după ce autorităţile ucrainene au anunţat că un atac rusesc cu drone a afectat o facilitate portuară din regiunea Odesa, aceasta după alte atacuri care au avut drept obiectiv limitarea exporturilor de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră şi Dunăre, transmite Bloomberg.

La bursa de cereale de la Chicago, cotaţiile futures la grâu au crescut cu 4,9% până la 6,84 dolari per bushel. Cotaţiile la porumb au crescut cu până la 3,2%.

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional „Sud” al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Surse neoficiale au declarat, că atacurile cu drone au lovit sediul Administraţiei Portuare din Izmail, Gara fluvială din Izmail, dar şi un depozit de combustibil.

Săptămâna trecută Rusia a atacat portul Reni de la Dunăre, iar cotaţiile la grâu au crescut cu limita maximă admisă într-o singură zi.

În paralel, Ucraina continuă să exploreze rute alternative pentru exporturile sale de cereale, după ce Rusia a anunţat că se retrage din acordul internaţional care permitea Ucrainei să exporte cereale din porturile sale la Marea Neagră.

Ucraina a ajuns la un acord cu Croaţia pentru a putea să îşi exporte cerealele via porturile croate de la Marea Adriatică, a anunţat marţi Ministerul ucrainean de Externe. România intenţionează şi ea să extindă una din principalele rute de tranzit pentru cerealele din Ucraina.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Bloomberg: Preţurile la orez se apropie de maximumul ultimilor 15 ani

Vremea afectează încă odată piaţa orezului, ducând preţurile la acest aliment de bază la cel mai ridicat nivel din...

Primul raport USDA privind producția și stocurile pentru campania 2024/2025

Incertitudinile climatice rămân ridicate și rămân a fi printre principalii exportatori de cereale, iar raportul USDA de vineri, 10...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole