3.9 C
București
duminică, 24 noiembrie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleStrategia de Dezvoltare a RNP - Romsilva, aprobată de Consiliul de Administraţie

Strategia de Dezvoltare a RNP – Romsilva, aprobată de Consiliul de Administraţie

Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva a aprobat Strategia de Dezvoltare a regiei (SDR30), proiect strategic demarat la finalul anului trecut în acord cu cerinţele de implementare a Strategiei Naţionale pentru Păduri – SNP30, informează marţi un comunicat al Romsilva.

„Prin acest document strategic se doreşte consolidarea bunelor practici din organizaţie şi, totodată, reformarea şi remodelarea procedurilor şi proceselor aplicabile astfel încât Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva să devină o entitate modernă, cu principii solide de lucru, transparentă şi integră, capabilă să realizeze un management durabil al pădurilor de stat şi să utilizeze raţional resursele forestiere, punând în valoare într-o manieră optimizată, serviciile pe care pădurile le oferă populaţiei, economiei şi mediului înconjurător”, susţin reprezentanţii regiei.

Elaborarea SDR30 s-a realizat sub forma unui proiect, în coordonarea unei echipe centrale desemnată de conducerea executivă a regiei, formată din angajaţi ai Romsilva ce au fost implicaţi într-un proces participativ alături de specialişti din cadrul organizaţiei. Acest proces s-a derulat şi prin consultarea mediului academic, al asociaţiilor de profil şi a organizaţiilor non-guvernamentale.

Strategia de Dezvoltare a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva prevede 13 direcţii strategice de dezvoltare şi acţiuni specifice, conducerea organizaţiei asumându-şi astfel termenele de implementare şi sistemul de monitorizare a rezultatelor scontate.

‹ adv ›

Direcţiile strategice se concentrează, pe de o parte, pe un set de măsuri în vederea creşterii eficacităţii gospodăririi pădurilor de stat în spiritul normativ al unei silviculturi apropiate de natură, iar pe de altă parte, pe aspecte ce vizează eficienţa aparatului administrativ al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

„Prin acest document de planificare strategică, gospodărirea pădurilor de stat devine o activitate mai transparentă şi participativă, ţinând cont de nevoia de lemn ca resursă critică pentru unele comunităţi şi pentru economia forestieră, accentuând însă necesitatea protejării unor păduri cu valoare ridicată de conservare sau gospodărirea adecvată a pădurilor pentru atingerea unor obiective socio-ecologice.

Strategia pune un accent important pe îmbunătăţirea infrastructurii de gospodărire silvică şi dezvoltarea facilităţilor pentru exploatarea, depozitarea şi sortarea superioară a lemnului fasonat, suplimentată de o nouă viziune pentru paza pădurilor. De asemenea, documentul strategic îşi propune menţinerea dialogului cu factorii interesaţi pentru o gestionare echitabilă şi echilibrată a resurselor forestiere de stat”, arată comunicatul transmis de Romsilva.

SDR30 a fost aprobată de CA al Romsilva în data de 27 iulie, conform Hotărârii Guvernului României nr. 1227 din 5 octombrie 2022. 

‹ adv ›

1 COMENTARIU

  1. Sa speram ca, acest Proiect va schimba modul de lucru și de înțelegere a Romsilva! Aceasta unitate investita cu paza pădurii, a fost/Este cea care prin angajații sai – pădurari, sub îndrumarea șefilor de ocol (vorbesc de o parte a lor) Au jefuit pădurile prin tăieri ilegale – le-au furat și însușit banii din vânzări practicate în numele unor cetățeni = alții decât cei reali! Sub oblăduirea IGPR, a se citi politia Romana, EI au fost protejați, organele de politie fiind parte la dezastru pădurii! Paza pădurii trebuie gestionata de o entitate din afara sistemului, pentru ca, sistemul a fost/ Este cel care a, adus mari deservicii Statului cât și persoanelor fizice proprietari. Așteptăm, de la Romsilva sa elimine pe cei care au comis fapte ce contravin Contractului colectiv de munca, în sensul ca, pădurari prin membri familiei au întrat în păduri și au tăiat și transportat masa lemnoasa cu acte false, devenind persoane influente în lumea politica.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Romsilva demarează campania de împădurire de primăvară 

Aproximativ 19 milioane de puieţi forestieri produşi în pepiniere silvice proprii vor fi plantaţi în campania de împădurire de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole