25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgroMeteo: Coduri galbene, portocalii şi roşii de caniculă şi temperaturi extreme, în...

AgroMeteo: Coduri galbene, portocalii şi roşii de caniculă şi temperaturi extreme, în următoarele trei zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, avertizări Cod roşu de caniculă valabile, începând de marţi, în judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de marţi, în Capitală şi judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi Călăraşi, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40 – 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Ulterior, miercuri, în Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, vestul judeţului Constanţa şi în Capitală se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40 – 42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Canicula va persista în următoarele zile în toată ţara, harta României fiind colorată în coduri galbene, portocalii şi roşii emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit avertizărilor Cod portocaliu, pe parcursul zilei de marţi, 25 iulie, în sudul Crişanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei şi în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 – 39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 şi 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, miercuri, temperaturile vor urca la 39 de grade, în judeţe din sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei şi în centrul şi sud-vestul Moldovei.

În aceste zone se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 – 39 de grade Celsius, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pentru ziua de luni, a fost emisă o atenţionare Cod galben potrivit căreia valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi parţial estul ţării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 şi 23 de grade.

Ultimul Cod galben vizează ziua de miercuri, 26 iulie, când valul de căldură şi canicula vor persista în jumătatea de sud-est a ţării. În nordul Olteniei şi al Moldovei, sudul şi estul Transilvaniei şi pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade. 

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Aprovizionarea cu apă a solului în cultura de porumb, în limite satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologice pentru perioada 16 - 22 mai. Aprovizionarea cu apă a...

AgroMeteo: Ritmurile de vegetaţie ale culturilor agricole vor evolua normal în aproape toată ţara

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă se menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole